Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Uw financiën inzichtelijk met een financieel planner

Een financieel planner. Je hoort en leest er steeds meer over, maar wat is het nu precies? Wat is het nut van een financieel planner, kun je niet beter zelf alle financiële zaken regelen? In dit artikel wordt er kort ingegaan wat de taken van een financieel planner en de voordelen daarvan.

Wat doet een financieel planner

Een financieel planner is simpelweg iemand die zijn klanten helpt met het inzichtelijk krijgen van hun financiële situatie. De Financieel planner maakt een advies op maat met financiële doelstellingen gebaseerd op de inkomsten van de klant en het perspectief daarvan. Ook kijkt de financieel planner of er fiscale voordelen vallen te behalen. Daarnaast kan de financieel planner ook helpen met het aanschaffen van complexe financiële producten. Je kunt hierbij denken aan financiële producten zoals hypotheken, een levensverzekering, een schadeverzekering en nog veel meer. Kortom alle producten waar financiële risico’s aan kleven. Dit zijn producten die bij de verkeerde beslissing duizenden euro´s schade kunnen betekenen.

De financieel planner geeft dus inzicht in de huidige en toekomstige financiële situatie. Dit doet de adviseur door een onafhankelijk advies te geven gebaseerd op realistische cijfers zodat het advies ook haalbaar is. Doordat de adviseur expert is in zijn vakgebied heeft u een goed overzicht van uw inkomsten en kosten. Hierdoor kunt u een goed uitgavenpatroon maken zodat u geld vrij kunt maken om te sparen.

Kiezen van een financieel adviseur

Als u ervoor kiest om u te laten adviseren door een financieel planner is het verstandig om een ervaren adviseur uit te kiezen. Door de ervaring heeft de adviseur snel inzicht in de ontwikkelingen en kan de adviseur u snel van een goed advies voorzien. Verder is het ook belangrijk eerst goed na te denken voor welk product u de adviseur in wilt schakelen. Wilt u advies over een hypotheek of advies over een spaarrekening. De ene adviseur is namelijk meer bedreven op bepaalde gebieden dan de andere.

 

Linkruil.org

Comments are closed.