Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Uw hypotheek omzetten naar een andere hypotheekvorm

In de afgelopen jaren is de hypotheekrente flink gedaald. De exacte rente is afhaneklijk van meerdere factoren. Neem je een variabele of vaste rente? Welke looptijd kies je? En kies je voor een hypotheek met NHG garantie? Deze en meer factoren spelen hierin mee.
Velen vragen zich daarom af of het financieel aantrekkelijk is om over te stappen naar een andere bank of zelfs hypotheekvorm. Die vraag kan niet zomaar met een ja of nee beantwoord worden, aangezien elke situatie weer anders is. Er zijn dan ook vele factoren die hierin meewegen.

Hypotheek oversluiten naar een andere bank

Een hypotheek oversluiten van de ene bank naar de andere bank kan een hypotheekrente voordeel betekenen. Daarbij moet echter niet vergeten worden dat het oversluiten van een hypotheek ook kosten met zich meebrengt.

Uiteraard weet je wat de nieuwe maandlasten zullen worden, maar kijk daar niet alleen naar. Extra kosten die het oversluiten mee kunnen brengen zijn:

  • Taxatiekosten
  • Boeterente
  • Notariskosten
  • Advieskosten
  • Bemiddelingskosten

Deze kosten in totaal kunnen best fors zijn waardoor er goed gekeken moet worden wat werkelijk het voordeel is. Om een goede besluit te vormen wordt er meestal gekeken of de extra kosten binnen 5 jaar terug verdient kan worden met de nieuwe hypotheek. Mocht dit niet het geval zijn, dan heeft het oversluiten niet veel zin. Als de extra kosten wel binnen 5 jaar terug verdiend kunnen worden dan kan het oversluiten wel voordelig zijn.

De hypotheekvorm omzetten

Stel dat u een bepaalde hypotheekvorm heeft waarbij u momenteel niet het meest voordelig uitkomt zou het met de nieuwe lagere rente een voordeel kunnen zijn om uw hypotheek om te zetten en tegelijkertijd de hypotheek over te sluiten bij een andere bank met een lagere rente. Een hypotheek omzetten kunt u in ieder geval doen als u naar een andere partij zoekt met een lagere rente. U kunt dus samen met uw adviseur kijken of het financieel beter uitkomt om naast het overzetten van uw hypotheek ook direct de hypotheekvorm onder de loep moet nemen.

Linkruil.org

Comments are closed.