Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Waarom beleggen in goud?

Veel mensen zijn in de afgelopen jaren begonnen met het beleggen in goud. Niet onlogisch, want de goudprijs is aanzienlijk gestegen. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor zilver. Ook de zilverprijs is behoorlijk gestegen.

Er zijn diverse redenen waarom je zou kunnen beleggen in fysiek goud of zilver. Ook is het mogelijk om te sparen in fysiek goud of zilver. Er is wel een duidelijk verschil tussen sparen en beleggen in goud of zilver. Iemand die gaat sparen in goud of zilver zal proberen om zijn vermogen voor de toekomst deels veilig te stellen. Iemand die wil gaan investeren of beleggen wil voordele halen uit koersschommelingen. De meeste particulieren die goud of zilver kopen zullen goudspaarder zijn.

Goud

Je kunt in goud gaan beleggen of sparen omdat het een intrinsieke waarde heeft. Dit in tegenstelling tot virtueel geld van een bank of papieren geld. Goud is namelijk moeilijk te winnen uit de grond en het is zeldzaam. Ook is goed onverwoestbaar en overal op de wereld wordt goud als iets waardevols gezien. Daarom is het ergens niet onlogisch dat goudprijs verdubbeld is in de afgelopen vier jaar.

Goud is bovendien al vele honderden jaren een uitwisselingseenheid en heeft ook geldkenmerken. Geld heeft namelijk een aantal criteria waar het aan moet voldoen en daar voldoet goud ook aan. Zoals aangegeven is geld een aanvaardbaar ruilmiddel geworden. Of je nu in Amerika of Aziƫ bent. Papieren geld heeft daarentegen vaak niet overal waarde. Denk maar een de Zimbabwaanse Dollar. Deze dollar heeft buiten het land Zimbabwe nauwelijks tot geen koopkracht.

Het voordeel van goud is ook dat het deelbaar is. Wanneer je een goudstaaf door twee of vier zou delen blijft de totale waarde hetzelfde. Per gewichtseenheid heeft goud ook een hoge waarde en zoals eerder aangegeven is goud niet eenvoudig te verkrijgen.

Linkruil.org

Comments are closed.