Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat doet een hypotheekadviseur?

Bij het afsluiten van een hypotheek neemt u een belangrijke financiƫle beslissing. Het beste kunt u zich wenden tot een een goede hypotheekadviseur. U moet weten dat er twee soorten hypotheekadviseurs zijn. De eerste hypotheekadviseur is de hypotheekadviseur van een bank. Deze adviseur bemiddelt alleen in de producten van deze bank. De tweede soort hypotheekadviseur is de hypotheekadviseur van een hypotheekadviesketen of zelfstandige adviseur. Deze adviseur bemiddelt voor meerdere geldverstrekkers.

Een goede hypotheekadviseur

Als je een goede hypotheekadviseur wilt hebben kunt u het beste een stappenplan maken. U zou kunnen beginnen om op papier te zetten wat voor advies u verwacht van een hypotheekadviseur. U kunt ook een lijst maken van verschillende hypotheekadviseurs in uw omgeving. U vindt een overzicht van al deze hypotheekadviseurs op onze website. Hypotheekadviseurs kunt u altijd van tevoren bellen of e-mailen. Vraag wat ze voor u kunnen betekenen en hoeveel de kosten bedragen. Bent u zover dat u een geschikte hypotheekadviseur gevonden hebt? Maak dan een afspraak voor het eerste hypotheekgesprek. Aangeraden wordt om tijdens een eerste hypotheekgesprek met een hypotheekadviseur te vragen naar de tot nu toe gemaakte afspraken en prijs en deze te laten bevestigen. Ga niet met een hypotheekadviseur in zee als het niet klikt. Het is een van de belangrijkste beslissingen van uw leven.

Provisie of vergoeding per uur hypotheekadviseurs

Vanaf 2013 mogen hypotheekadviseurs niet meer op provisiebasis werken. Een hypotheekadviseur rekent een vast bedrag voor zijn diensten of vraagt een vergoeding per uur. De meeste hypotheekadviseurs zullen van te voren een inschatting maken van de kosten die gemaakt gaan worden.

Dienstverleningsdocument
Vraag een een hypotheekadviseur altijd naar zijn verplichte dienstverleningsdocument.

Linkruil.org

Comments are closed.