Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat doet een onderwijs accountant precies?

Werken in het onderwijs betekent over het algemeen dat je voor de klas staat. Of dit nu voor een basisschool, middelbare school of hogere opleiding is: je bent betrokken bij het overdragen van kennis. Dit is natuurlijk wat je het leukste vindt, maar voordat dit mogelijk is moeten er een hoop organisatorische zaken worden geregeld. Hier ben je als onderwijzer niet bij betrokken, maar het bestuur van jouw school waarschijnlijk wel. Daarbij is het goed mogelijk dat ze de diensten van een onderwijs accountant inschakelen. We leggen je uit wat een onderwijs accountant precies doet.

Een onderwijs accountant helpt bij alle verantwoordingen

Met alle verantwoordingen bedoelen we hierbij alle rapporten die de onderwijsinstelling moet opsturen om verantwoording af te leggen. Net zoals een bedrijf BTW moet afdragen en een jaarrekening moet kunnen presenteren, moet een onderwijsinstelling ook een aantal gegevens openbaar maken. Dit is sowieso de jaarrekening en daarnaast nog de eventuele bekostiging van projecten. De onderwijs accountant voert controles uit op de rapporten die worden aangeleverd om hierover verantwoording af te leggen. De onderwijs accountant kijkt dan hoe de gegevens tot stand gekomen zijn. Als er hierbij onjuistheden gevonden worden, trekt de onderwijs accountant aan de bel. Hij of zij kijkt mee waar de fouten begaan zijn en helpt met het oplossen ervan. Door het inschakelen van een onderwijs accountant verzekert een onderwijsinstelling zich ervan dat alle aangeleverde rapporten kloppen.

Behoudt focus met de hulp van een accountant

De hulp van een onderwijs accountant kan ervoor zorgen dat je als leider van de onderwijsinstelling je bezig kan houden met wat belangrijk is, namelijk het bepalen van de koers die de onderwijsinstelling moet varen. Je blijft er wel voor zorgen dat de school aan alle wettelijke verplichtingen voldoet, maar houdt ook je hoofd leeg voor je primaire taak. Dat is wel zo prettig. Bel vandaag nog naar ons kantoor en we laten zien wat we voor jullie kunnen betekenen!

Linkruil.org

Comments are closed.