Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat is hypotheekrente?

De meeste mensen hebben het geld voor de aankoop van een huis niet 1,2,3 in een oude sok thuis liggen. Het is fiscaal namelijk een stuk voordeliger om een lening aan te gaan voor de aankoop van een huis. Je sluit een lening af waarbij in bijna alle gevallen de aankoop direct het onderpand is. Deze lening wordt ook wel de hypotheek genoemd.

Het geld dat wordt geleend voor een huis moet worden afgelost. Naast de aflossing moet er ook rente over het geleende bedrag betaald worden. Deze rente noemt met de hypotheekrente. Een hypotheek is een langdurige lening (verplichting). Een verkeerde keuze kan zomaar betekenen dat je enkele honderden euro’s in maand meer kwijt bent.

Laat je daarom goed adviseren, win bij meerdere partijen advies in. Ga ook naar onafhankelijke partijen. Deze sluiten hypotheken af bij meerdere verstrekkers en zullen altijd de beste hypotheek voor elke specifiek geval te kiezen. De keuze voor een hypotheek is afhankelijk van meerdere factoren:

  • Wat men kwijt wil aan de maandelijkse lasten?
  • Hoeveel geld wil je overhouden om andere dingen te doen?
  • Ben je bereid om risico’s te nemen, bijvoorbeeld een beleggingshypotheek
  • FinanciĆ«le veranderingen in de toekomst (werkloos, pensioen, etc.)
  • Hoeveel hypotheekrente aftrek krijg je terug?

Zorg dat je goed voorbereid te werk gaat, en laat je goed adviseren. Lees jezelf goed in, op het internet staat erg veel informatie. Maar een deel daarvan je eigen.

Linkruil.org

Comments are closed.