Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Welke soorten leningen zijn er?

De leningen die in Nederland het meest gebruikt zijn is het doorlopend krediet en de persoonlijke lening. Alle andere soorten leningen zijn afgeleiden van deze het doorlopend krediet en de persoonlijke lening. Er kan tot een maximaal leenbedrag worden geleend bij het doorlopend krediet. Dit leenbedrag wordt ook wel de kredietlimiet genoemd. Als de lening is afbetaald kun je weer geld opnemen tot het afgesproken bedrag.

Bij de persoonlijke lening overleg je vooraf de looptijd van de lening, de hoogte van de rente en de kosten. Je kunt niet zoals bij het doorlopend krediet weer geld opnemen. Je krijgt bij een krediet in veel gevallen het bedrag niet rechtstreeks op je bankrekening maar wordt er hetgeen mee betaald dat je wilt kopen. Een krediet wordt ook afgesloten als je een product in termijnen koopt. Dit is als voorbeeld het geval is bij een postorderkrediet.

Verzekering lening
Een kredietbeschermer is bij bij sommige leningen een vereiste. Het is niet een vereiste de kredietbeschermer bij de lening aanbieder te nemen. Alle premies ineens vooraf voldoen is een mogelijkheid. Dit staat bekend als een koopsom. De koopsom kan betaald worden met de lening. De lening wordt hierdoor hoger. Of het verstandig is om een verzekering af te sluiten verschilt per situatie.

Linkruil.org

Comments are closed.