Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Zonnepanelen schoonmaken

Wilt u zonnepanelen schoonmaken? Zorg er in ieder geval voor dat u dit op een voorzichtige manier doet, aangezien het risico op beschadiging aanwezig is. Bovendien hoeft u de zonnepanelen veel minder schoon te maken dan u waarschijnlijk zou denken, dus ga hier niet te fanatiek mee aan de slag. Het is bijvoorbeeld niet nodig om de panelen wekelijks of maandelijks schoon te maken, mits u niet in een bosrijke omgeving woont waar bovendien veel vogels vliegen.

Vlekken verwijderen

Zitten er vlekken op de zonnepanelen? Dan is het uiteraard wel verstandig om deze schoon te maken en er op die manier voor te zorgen dat ze zoveel mogelijk zonlicht op kunnen vangen. Houd er echter rekening mee dat het van belang is om voorzichtig te werk te gaan, bijvoorbeeld met een doek of spons, die u kunt voorzien van een beetje water. Op het moment dat u andere materialen of schoonmaakmiddelen gaat gebruiken loopt u het risico dat er krassen op de panelen ontstaan. U kunt de zonnepanelen dan schoonmaken, maar de kans is groot dat het rendement terug zal lopen.

Vast patroon om schoon te maken

Probeer een vast patroon te ontwikkelen, met betrekking tot het schoonmaken van de zonnepanelen. Houd in de gaten hoe snel deze vuil worden en kom er op die manier achter of u hier bijvoorbeeld eens in de maand of 3 maanden naar om zal moeten kijken. Het voordeel van een dergelijk patroon is dat u eenvoudig een inschatting kunt maken van het moment waarop u hier weer mee aan de slag dient te gaan. Daarnaast hoeft u niet doorlopend het dak op, zodra u eenmaal weet wanneer u deze het best weer eens schoon kunt maken.

Omgeving van de woning

De noodzaak tot het schoonmaken van de zonnepanelen is sterk afhankelijk van de omgeving waarin u woont. Het is in principe niet nodig om de panelen schoon te maken, aangezien er boven uw woning niet veel sprake zal zijn van vuil dat naar beneden komt. Woont u in een bosrijke omgeving, waarbij de bomen boven uw woning er gemakkelijk voor zorgen dat er vuil kan ontstaan, of er veel vogels in de buurt zitten? Dan kunt u de zonnepanelen schoonmaken om te voorkomen dat deze vervuilt raken en daardoor minder energie op kunnen wekken.

Linkruil.org

Comments are closed.