Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Afvallen en sporten

Tegenwoordig zijn de eiwitdiëten en eiwitshakes enorm populair onder de mensen die willen afvallen. De populariteit wordt veroorzaakt door de vele succesverhalen van mensen die veel kilo’s kwijt zijn geraakt met eiwitrijke voeding. Op de website van goedkoopsnelafvallen vindt u een selectie van en uitgebreide informatie over de best werkende producten als u wilt afvallen. Om het afvallen verder te versnellen is het aan te raden meer te gaan bewegen. In dit artikel gaan we kort in op enkele vormen van beweging waarmee u eenvoudig erg veel calorieen kunt verbranden.

Beweegvormen om snel calorieen te verbranden

Hieronder behandelen we enkele vormen van beweging die uiterst effectief zijn bij het snel willen afvallen en feitelijk iedereen kan uitvoeren:

Hardlopen

Deze vorm van beweging zien we erg veel in Nederland. Wie ziet ’s avonds of overdag niet dat er mensen een rondje aan het hardlopen zijn. Hoeveel calorieen u verbrandt is afhankelijk van de snelheid, duur, uw gewicht en geslacht. Gemiddeld kunnen we uitgaan van zo’n 300 kcal per half uur. Afgezet tegen uw dagelijks kcal behoefte is dit gewoon superveel! Tips zijn om goede schoenen te gebruiken, minimaal 2x per week te trainen en uzelf een doel te stellen. Wilt u sneller worden dan is het aan te bevelen hard te lopen met interval.

Fietsen

Fietsen is gezond en veel mensen doen het dagelijks. Het blijkt dat vooral de wat dikkere mensen relatief vaak de fiets laten staan. Erg jammer want u verbrandt er best veel calorieen mee. U kunt calorieen verbranden door normaal te fietsen (285 kcal per half uur), stevig door te fietsen (19-22 km per uur en 340 kcal per half uur) of sportief te fietsen (23 – 26 km per uur en 421 kcal per half uur).

Niet genoeg discipline?

Hebt u niet genoeg discipline of wilt u effectiever bewegen en meer afvallen. Dan is wellicht verstandig om u aan te sluiten bij een teamsport. Denk in dit verband bijvoorbeeld aan waterpolo, voetbal, basketbal, ijshockey, korfbal, volleybal, handbal etc. Het voordeel is dat u een stok achter de deur hebt doordat uw teamgenoten ervan uitgaan dat u op de training en wedstrijddagen aanwezig bent en u voor het team inzet. Daarnaast heeft het een sociale functie doordat u nieuwe mensen leert kennen en er leuke vrienden aan over kunt houden.

Linkruil.org

Comments are closed.