Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Alles wat je moet weten over cashewnoten kopen

Cashewnoten, wie kent ze niet? Cashewnoten zijn een van de meest bekende noten en komen eigenlijk op iedere Nederlandse verjaardag wel terug. Ook in verschillende gerechten komen cashewnoten voor. Goede kans dat jij ze dus ook wel eens op hebt. Naast dat ze zo bekend en populair zijn, zijn ze over het algemeen ook nog eens heel gezond. Daarnaast heeft het maken van een cashewnoot best een bijzonder verhaal. Omdat de cashewnoot zo’n bijzondere noot is, leggen we je in dit artikel een aantal belangrijke zaken uit voor het cashewnoten kopen. Zo ga jij voorbereid de winkel in!

Cashewnoten kopen voor je gezondheid

Lekkere dingen kunnen niet gezond zijn? Cashewnoten bewijzen het tegendeel. Cashewnoten zijn namelijk erg gezond en ook nog eens heel lekker. Cashewnoten bevatten namelijk veel onverzadigde vetten. Dit soort vetten zijn gezond, omdat ze jouw cholesterolbalans positief beïnvloeden en ze de kans op hart- en vaatziekten verlagen. Door deze vetten bevatten ze wel veel calorieën. Wil je afvallen? Eet dan niet al te veel noten per portie. Wil je juist spiermassa aankomen, en wil je dus op een makkelijke manier veel gezonde calorieën binnenkrijgen? Dan is cashewnoten kopen een perfecte optie!

Het proces voor het cashewnoten kopen

Voordat de cashewnoten in de winkel liggen en je cashewnoten kan kopen, moeten de noten natuurlijk groeien. Dit doen ze vooral in landen waar het erg waar het warm is, zoals in Zuid-Amerika. Het nadeel van deze nooit is dat iedere vrucht slechts één noot afgeeft. Hierdoor moet je heel veel cashewnotenbomen en -vruchten hebben om ook maar één zakje cashewnoten te krijgen. Dit is ook de voornaamste reden van de hoge prijs van cashewnoten. De eerstvolgende keer dat je dus een handje cashewnoten pakt op een verjaardag, weet je dus dat hier zo’n 20 tot 30 vruchten voor zijn opgeofferd. Dat het je maar mag smaken!

Linkruil.org

Comments are closed.