Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Appels zitten bordenvol met vezels!

De gemiddelde Nederlander eet elk jaar gemiddeld 11 kilogram aan appels. Daarmee is het de populairste vrucht, hoewel de banaan en peer het ook goed doen. Het klimaat in ons land is zeer goed voor de appelteelt en daarom wordt er elk jaar zo’n 365 miljoen kilo van de bomen geplukt. Het grootste gedeelte hiervan is voor de export bestemd en slechts een kwart beland in de Nederlandse supermarkt.

Appels bevatten relatief weinig calorieën en leveren slechts minimaal vitamine C. Wel zitten ze vol met kalium en vezels. Een gemiddelde appel bevat ongeveer 3 gram vezels, wat neerkomt op circa 10 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Appels in een dieet?

Er zijn zelfs diëten die zijn gebaseerd op het eten van appels. Het uitgangspunt is dat het eten van deze vrucht het hongergevoel verminderd en daarom moet je voor elke hoofdmaaltijd een appel eten. Je eet dan minder van het hoofdgerecht, wat weer in calorieën scheelt. Een bijkomend voordeel is een goede balans van de bloedsuikerspiegel en daardoor heb je minder zin in een snack.

Appels worden in veel gerechten verwerkt maar deze zijn niet altijd gezond. Appelflappen zijn heerlijk en worden bij gezellige gelegenheden geserveerd. Ze worden echter met bladerdeeg en suiker bereidt en zijn daardoor helaas niet zo gezond meer.

Linkruil.org

Comments are closed.