Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Beste matras tegen rugpijn

Bij last van rugpijn is het belangrijk om bij een beddenzaak een bed te kiezen dat bij je past. Een veel voorkomende aanname is dat het hardste matras het beste werkt tegen deze rugpijn. In werkelijkheid blijkt dat medium-stevige matrassen beter werken tegen rugpijn dan volledig stevige. De effecten zijn: minder rugpijn in bed, minder rugpijn tijdens het opstaan en minder rugpijn overdag. Een medium-stevig matras biedt goede ondersteuning en juiste verdeling van drukpunten in het lichaam. Let wel, een zacht matras is net zo slecht voor je rug als een te stevig matras.

Bij een extreem stevig matras, is het probleem juist dat gedeeltes in het lichaam teveel in contact zijn met het matras. Er is meer druk op de delen van het lichaam die het matras niet raken. Opstaan zal hierdoor juist moeilijker worden. Het kan zelfs voorkomen dat je meer pijn krijgt in andere delen van je lichaam.

Bij veel last van rugpijn is het dus handig om te kijken welk matras bij jou past. Het natuurlijk ook belangrijk dat je lekker ligt. We willen insomnia zoveel mogelijk voorkomen. Het beste is om zelf te beleven hoe het bed ligt en of jouw rugpijn daadwerkelijk verminderd bij een bepaald type matras. Slaap zacht. Of medium-stevig!

 

Linkruil.org

Comments are closed.