Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Beterschap wensen? Zeg het met een leuk cadeau!

Ziek zijn is niet leuk. Toch kun je de zieke een beetje proberen op te beuren door hem een origineel cadeau te geven waarmee je hem beterschap wenst. In deze blogpost presenteren wij een aantal leuke cadeaus om iemand beterschap te wensen, waarbij rekening wordt gehouden met de leeftijd van de patiënt en de creativiteit van de gever.

Leuke cadeaus om kinderen beterschap te wensen

Wanneer je een cadeau zoekt om een kind beterschap te wensen, dan kies je natuurlijk een ander cadeau dan voor een volwassene. Als je immers bij wijze van spreken met je vers geknipte neusamandelen op de bank ligt bij te komen, dan is die fruitmand misschien wel heel gezond, maar erg blij word je er niet van. Bij www.topcadeau.nl en in de speelgoedwinkel vind je diverse artikelen die aan ziekte en dokters gerelateerd zijn en die dus per definitie geschikt zijn om een kind beterschap te wensen. Met een zachte Nijntje knuffel in het uniform van een zuster voelt de kleine patiënt zich vast snel beter. Het boekje “Nijntje in het ziekenhuis” is voor kinderen een leerzame manier om kennis te maken met ziekte en het ziekenhuis en dit boekje is dan ook een heel geschikt beterschap presentje. Een badeend die er als een dokter of zuster uitziet is een leuk cadeau om beterschap mee te wensen. Voor de kleuters kun je verder nog denken aan een dokterskoffertje of verkleedkleren van een dokter of zuster. Een gezelschapsspel zoals Dokter Bibber, of een variant daarop zoals Dino Dokter, maakt van ziek zijn al haast iets gezelligs. Voor de oudere kinderen is het spel Pandemie een speelse manier om met ziekte om te gaan.

beterschap

Een “Van Harte Beterschap”-pakket

In het verleden stuurde je je zieke collega misschien nog wel eens een fruitmand met een beterschapswens, maar tegenwoordig is dit wellicht een beetje ouderwets. Als je iemand beterschap wilt wensen en met iets anders aan wilt komen dan de fruitmand of bloemen, stel dan eens een pakket samen. Zo’n pakket kun je vullen met bijvoorbeeld chocolade. Je kunt ook kiezen voor drop en andere lekkernijen. Een ander geschikt pakket om iemand beterschap mee te wensen is een pakket met douche- en relaxproducten. Met een maskertje of een heerlijk geurende douchegel zal de patiënt zich snel weer de oude voelen. Een tijdschrift, puzzelboekje of doosje thee doen het ook altijd goed in een dergelijk pakket. Schrijf een leuke tekst op een beterschapskaart en je pakket is compleet.

Originele cadeaus voor de zieke

Wil je de zieke beterschap wensen met een cadeau waar hij ook echt iets aan heeft, denk dan eens aan een fleece deken met mouwen, een warme voetenzak of een kruik met een beterschapswens erop. Een etui dat je aan de bank of aan het bed kunt hangen en waar je bijvoorbeeld de afstandsbediening van de televisie, een boek en een telefoon in kwijt kunt, is ook erg handig. Een bekerhouder voor op de armleuning van de bank is erg praktisch als de patiënt zich vooral vaak noodgedwongen op die bank bevindt. Zo zijn er diverse hulpmiddelen waarmee je de zieke beterschap wenst en toch ook een beetje ondersteuning biedt.

Beterschap wensen met een zelfgemaakt cadeau

De allerleukste manier om iemand beterschap te wensen is natuurlijk een cadeau dat zelf in elkaar gefrutseld is. Als je kunt haken of breien, maak dan van groen garen een rond lapje dat net zo groot is al het dekseltje van een potje groenteconserven. Met groen en wit maak je vervolgens twee bolletjes die de ogen voorstellen. Het geheel nog even aan elkaar vastmaken en als je nu het potje vult met kikkersnoepjes, dan wens je iemand beterschap met een zelfgemaakt opkikkerpotje. Een opkikkerpotje kun je ook maken als je niet kunt handwerken. Knip uit papier bijvoorbeeld een kikkertje (of vouw een kikker) en bevestig dit op het potje. Ook nu vul je het potje met kikkersnoepjes. Een leuk kaartje eraan met een tekst als: “Jij kunt wel een opkikker gebruiken. Van harte beterschap.” en je hebt een heel bijzonder cadeautje. Een ander idee waarmee je iemand beterschap wenst is een zelf samengesteld kookboekje met leuke recepten. Dit is ook leuk om toe te voegen aan een “Van Harte Beterschap”-pakket. Stop dan bijvoorbeeld ook bouillonblokjes in het pakket, zodat de zieke direct zelf een heerlijk soepje uit het receptenboek kan maken.

Wil je zelf iets maken, maar ben je niet heel handig met knutselwerkjes? Wens de zieke dan beterschap met een leuk fotocadeau. Denk dan bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerd kussen, een leuke mok, een snoepblik of een knuffel met een shirtje waar een foto op gedrukt is. Stuk voor stuk zijn dit leuke artikelen waarmee je iemand sterkte wensen kunt.

Linkruil.org

Comments are closed.