Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Blokhut

Wat doe je als je even een dag niets te doen hebt? Juist, je blokhut opknappen! Het is namelijk al mooi weer dus is het verstandig om je blokhut klaar te maken voor de lente. Daarom hebben wij een lijstje voor gemaakt met daarin handige stappen die je kunt aflopen. Het is namelijk belangrijk dat je op de juiste manier te werk gaat.

1: Schuren van je blokhut met een machine

Het klinkt natuurlijk erg logisch, maar voor het opknappen van je blokhut moet je beginnen met schuren. Dat geldt zowel voor de grote oppervlakken als de kleine hoekjes. Zorg ervoor dat het hout wel droog is en niet rot. Stuit je op houtrot? Zorg dan dat u dit deel eerst vervangt of repareert. Je hebt hier speciale houtrot vullers voor die vaak goed werken.

2: Schuren van je blokhut met de hand

Om het echt goed aan te pakken is het verstandig om je blokhut nog een keer te schuren met de hand. Gebruik hiervoor schuurpapier met een fijne korrel.

3: Schilderen of lakken van je blokhut

Houtverf zorgt ervoor dat het hout van je blokhut goed beschermd wordt én kan ademen. Deze verf zorgt er echter wel voor dat het na een tijd kan gaan schilveren. Daarom is het slim om je blokhut nog een keer over te schilderen. Een aantal tips voor het verven van je blokhut: Klodders verf komen tijdens het verven uiteraard wel voor, zorg daarom dat je ze meteen egaliseert voordat ze opdrogen. Het is daarnaast verstandig om met het hout mee te verven. Laat je blokhut een dag drogen en kijk je de volgende dag of je tevreden bent over het resultaat. Zo niet? Verf dan je blokhut nog een tweede keer over.

Linkruil.org

Comments are closed.