Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Botox behandeling ondergaan?

botox behandeling
Tegenwoordig is de term botox niet meer weg te denken uit onze maatschappij, veel vrouwen maar ook mannen ondergaan een botoxbehandeling, niet in de laatste plaats om er wat beter en jonger uit te zien. Maar is Botox nu eigenlijk precies, wat kost een behandeling gemiddeld en waarvoor kan botox worden gebruikt?

Wat is Botox?

De volledige naam van Botox is Botulinetoxine A, een eiwit van een bacterie dat in de natuur voorkomt. Als de stof wordt geïnjecteerd, wordt de zenuwimpuls geblokkeerd waardoor de spieren zich ontspannen. Het gevolg hiervan is dat rimpels zo goed als verdwijnen waardoor u er beter en jonger uit zal zien. In eerste instantie werd botox gebruikt als geneesmiddel door neurologen in het ziekenhuis. Het middel werd ingezet om spierspasmen na een beroerte te behandelen. Botox werkt preventief tegen het ontstaan van rimpels en zorgt er dus ook voor dat rimpels minder zichtbaar zijn. In Nederland worden diverse merken Botulinetoxine gebruikt zoals, Dysport, Azzalure en Botox®.

Waar wordt Botox voor gebruikt?

Botox wordt niet alleen gebruikt om rimpels aan te pakken. Het middel kan ook worden ingezet bij mensen die last hebben van migraine. Omdat botox spierontspannend werkt voor de spieren in de frons, wordt een van de factoren die ervoor zorgen dat migraine ontstaat uitgeschakeld. De migraine kan dan in het gunstige geval een stuk minder worden en in sommige gevallen kan dat betekenen dat er gestopt kan worden met medicatie tegen migraine.
Botox wordt ook gebruikt om tandenknarsen tegen te gaan. Veel mensen hebben tijdens hun slaap last van tandenknarsen waardoor hun tanden beschadigen met alle gevolgen van dien. Een behandeling met botox kan helpen om het tandenknarsen te verminderen door de spierspanning van de kaakspieren te verminderen. De arts zal met de patiënt overleggen waar de injecties zullen worden geplaatst.
Een ander toepassingsgebied van Botox is het tegengaan van overmatig zweten. Sommige mensen hebben meer last van zweten dan anderen, we spreken dan echt over overmatige transpireren. Botox kan dan een oplossing zijn om overmatig zweten tegen te gaan. Door onder de oksels of in de handen een injectie met Botox te geven, wordt de werking van de zenuwen die de zweetklieren prikkelen geblokkeerd. Het gevolg is dat wordt voorkomen dat die zweetklieren zweet produceren. De patiënt krijgt dus een aantal prikjes in de oksel en/of in de handpalmen. Het effect duurt gemiddeld een maand of 5.

Botox ongezond?

In principe is Botox niet slecht voor het lichaam, de stof is alleen giftig bij hele hoge concentraties. Maar de arts die werkzaam is in een kliniek voor botox weet uiteraard precies wat ie doet en zorgt ervoor dat de patiënt nooit te veel botox in zijn lichaam zal krijgen. Anders gezegd, de manier waarop botox in een kliniek wordt ingezet is in principe ongevaarlijk.

Linkruil.org

Comments are closed.