Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Certificaten tegenwoordig steeds belangrijker

Als je tegenwoordig een bedrijf hebt of werk bij een bedrijf die zich bezig houdt met voedsel, dan hoor het steeds vaker, je moet bepaalde certificaten halen om belangrijker te worden in de markt. Alles wordt tegenwoordig gecontroleerd en het wordt steeds belangrijker om alles overzichtelijk en goed geregeld te hebben. Deze certificaten kun je niet zomaar ergens ophalen. Daarvoor moet je bij speciale bedrijven zijn. Zij controleren jou of je je aan de regels houdt. Als dit het geval is dan ontvang je van dit bedrijf de SKAL-certificaat, dit geldt alleen voor bedrijven die zich bezig houden met biologische producten.

SKAL-certificering

SKAL is de organisatie die bedrijven controleert die zich bezighouden met voedsel en biologische producten. Zij komen alles eens in de zoveel tijd controleren, als jij je aan alle regels houdt dan krijg je het certificaat van SKAL, dat houdt in dat jij op de juiste wijze met deze producten omgaat en voldoet aan alle veiligheidsregels. SKAL zet zich in als toezichthouder voor de biologische producten. Dit gaat voor zowel om het produceren, het onderhouden en het vervoeren ervan. Het is niet zo dat als jij een transportbedrijf hebt je zomaar deze biologische producten mag vervoeren, ook dan zal je het certificaat moeten hebben.

Gevolgen van het hebben van de certificaat

Mocht jij het certificaat van SKAL in bezit hebben, dan kan dat positieve gevolgen hebben als het gaat om het vertrouwen van de afnemers. Zij weten dat ze bij jou goed zitten als het gaat om de biologische producten, dit kan voor zowel de producent als de vervoerder gelden.

Informatie

Mocht jij werken met biologische producten maar nog niet de beschikking hebben over het SKAL certificaat? Neem dan eens een kijkje op de website voor meer informatie. Hier staat alles precies uitgelegd hoe je aan die certificaat kan komen en waar je allemaal aan moet houden.

Linkruil.org

Comments are closed.