Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Cursus barista | Word in één dag een ervaren koffieschenker

Overal drinken mensen koffie: op het werk, op school, in de ochtend thuis, op het station, ’s avonds tijdens koffie tijd, met vrienden in een restaurantje, tijdens het studeren. Naast het feit dat het een heerlijk drankje is, geeft het je energie. ’s Ochtends houdt het je wakker en ’s avonds geeft het je een boost aan energie. Daarnaast is koffie drinken een begrip geworden. Je drinkt niet zomaar koffie, het is een gezelschapsdrankje geworden. “Een bakkie doen” is een werkwoord geworden en mensen genieten hier dan ook volop van. Het is voor horeca gelegenheden dan ook belangrijk dat er goede koffie geschonken wordt. Een cursus barista is hiervoor de basis.

 

Wat is een cursus barista?

Als koffie schenker moet je weten wat je doet. Het woord barista is ontstaan in Italië en is een omschrijving voor een echte ‘koffie meester’. Een man of vrouw met veel verstand van koffie. Deze mensen weten naast het echte schenken van de koffie, ook nog eens veel over de theorie achter het bakkie. Hoe hoort een perfecte espresso te zijn? Wat is een perfecte smaak melange? Hoe kun je het beste melk opschuimen? Dit zijn allemaal vragen waar een echte barista raad mee weet. Tijdens een cursus worden alle basis en eventueel gevorderde kneepjes van het vak bij u aangeleerd. Voor horeca ondernemingen is het belangrijk dat zoveel mogelijk van uw, in ieder geval vaste, krachten deze cursus volgen. Hierdoor kunnen zij goede koffie schenken. Daarnaast is het ook voor privé situaties mogelijk om een barista cursus te volgen. Het is namelijk erg leuk om ook voor uw vrienden en familie een goed kopje koffie te schenken.

 

Soorten cursussen

De cursus barista is mogelijk voor verschillende niveaus. Je kunt natuurlijk als beginnende koffieschenker de cursus volgen, maar ook voor gevorderden is de cursus zeker een uitdaging. Zo kunnen zij zich weer specialiseren op andere gebieden.

Linkruil.org

Comments are closed.