Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De dermaroller voor een mooiere huid

Iedere voruw wil een mooie huid. We smeren dan ook dagelijks dag- en nachtcrèmes, rimpelcrèmes en zetten geregeld een gezichtsmasker. Toch kunnen deze crèmes ons niet helpen zoals we willen. Ze verzorgen onze opperhuid wel, maar ze raken niet tot in onze diepere huidlagen. Maar er is een schoonheidsapparaat dat dat wel kan: de dermaroller.

Een dermaroller is ontwikkeld om huidsveroudering, littekenvorming en hyperpigmentatie tegen te gaan, dat niet oppervlakkig maar net binnenin de huid. De dermaroller bestaand uit een cilindervormiger roller met vele miniscule naaldjes gemaakt van titanium. Bij het rollen penetreren die naalden de opperhuid, waardoor de huid gestimuleerd wordt om collageen en elastine aan te gaan maken om de huid te herstellen. Deze techniek wordt microneedling genoemd. De naaldjes brengen een lichte, tijdelijke beschadiging aan de huid, waardoor het natuurlijke herstelmechanisme van de huis geactiveerd wordt. Er komen dan groeifactoren vrij die de productie van collageen en elastine verhogen, die de houd zullen herstellen en dus mooier maken. De dermaroller activeert en stimuleert zo de lederhuid om de opperhuid te vernieuwen. Hierdoor wordt huidsveroudering tegengegaan, maar kunnen ook lijntjes en rimpels verminderd worden. De dermaroller kan ook gebruikt worden om littekens, bijvoorbeeld door acne of van een operatie, te verzachten of om haarverlies te verminderen.

Naast voor het gezicht, zijn er ook dermarollers voor het lichaam waarmee de armen, benen, rug en buik behandeld kunnen worden. Deze dermarollers zijn wat groter, ze hebben een groter oppervlak en meer naalden. De naalden zijn ook langer om probleemzones goed aan te pakken. Vaak worden ze gebruikt door vrouwen na de zwangerschap. Vrouwen die bevallen zijn en hun buik terug in vorm willen krijgen, kunnen een waist trainer dragen om de taille terug te versmallen en een dermaroller gebruiken voor het behandelen van zwangerschapsstriemen. Na een aantal maanden zal er zichtbaar verbetering zijn.

Linkruil.org

Comments are closed.