Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De hoogtepuntjes van de Franse keuken

De Franse keuken is er één die misschien bij de meeste mensen niet zo opvalt, maar stiekem wel heel bekend is. Het staat bekend om haar heerlijke kazen, wijnen, stokbroden en croissants. Daarnaast zijn ook veel gerechten erg beroemd. De Franse keuken is er een die een grote diversiteit heeft aan gerechten.

Wijnen
Frankrijk is rijk aan enorm veel wijngebieden, denk bijvoorbeeld aan: de merlot, sauvignon blanc. , chardonnay en de cabernet sauvignon. Veel Fransen nuttigen dan ook bij de lunch al wat wijn. Een typisch Frans kaasplankje smaakt heerlijk bij een glas wijn.

Gerechten
Beroemde Franse gerechten zijn bijvoorbeeld: crème brûlée, tarte tartin, uiensoep met stokbrood en kaas, boeuf bourguignon, salade nicoise en verschillende quiches. Maar naast deze bekende gerechten is er nog een gerecht dat iedereen wel kent: escargots, of ook wel ‘slakken’. Escargots worden vaak als voorgerecht gegeten met wat stokbrood.  Veel Fransen zijn er stapelgek op. Naast de escargots kent de Franse keuken nog een gerecht dat niet iedereen durft te eten, namelijk: kikkerbilletjes. Het zijn de bovenbenen van een kikker en het lijkt erg op drumsticks van een kip. Gelukkig zijn er genoeg gerechten om te proeven en ben je niet overgeleverd aan een gewaagd gerecht als kikkerbilletjes of escargots.

Benieuwd naar de smaken van de Franse keuken? Probeer zelf eens wat lekkere Franse recepten uit. Er zijn er genoeg te vinden op internet of in kookboeken. 

Linkruil.org

Comments are closed.