Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De juiste sport kiezen die bij je past

De juiste sport kiezen voor jou. Ben je geïnspireerd om te gaan sporten of er weer in te stappen? Ongeacht je leeftijd of vermogen, als je graag wilt trainen, staat deze personal trainer voor u klaar met advies over het kiezen van de juiste sport.

Als je gemotiveerd bent om op te staan en aan de slag te gaan, is dit het perfecte moment om je te gaan bezighouden met sport.

Zelfs als je niet het sportieve type bent, zou het maken van eenvoudige veranderingen aan je levensstijl al een groot verschil kunnen maken.

Fitter worden helpt je niet alleen om lekkerder in je vel te zitten, maar het kan ook je gezondheid aanzienlijk verbeteren.

Fitness gaat niet alleen over naar de sportschool gaan. In feite gaat het om elke vorm van activiteit die beweging vereist. Door beweging wordt je lichaam harder aan het werk gezet en de grootste spier die hiervan zal profiteren, is je hart. Dat is de reden waarom je hart en je gezondheid beide van sport houden.

De voordelen van lichaamsbeweging
Er zijn tal van voordelen te behalen door lichaamsbeweging, waaronder verbeteringen van je gezondheid, energie en welzijn, en de kans om nieuwe vaardigheden te leren en sociale contacten op te doen.

Vanuit een gezondheidsoogpunt helpt fysieke activiteit de gezondheid van je hart te verbeteren, je bloeddruk te verlagen, je longcapaciteit te verbeteren, je cholesterol te verlagen en het risico op verschillende ziekten te verminderen.

Volgens recent onderzoek gepubliceerd in het medische tijdschrift The Lancet, veroorzaakt lichamelijke inactiviteit negen procent van de vroegtijdige sterfgevallen – of jaarlijks meer dan 5,3 miljoen doden. Als de niveaus van inactiviteit met 10 procent worden verminderd, kunnen 533.000 sterfgevallen worden vermeden. Als ze met 25 procent worden verminderd, kunnen er 1,3 miljoen levens worden bespaard.

Welke sport past bij jou?
Met zoveel verschillende sporten die er zijn, kan het moeilijk zijn om te weten welke te proberen. Alle sporten hebben hun eigen voordelen, vereisen specifieke vaardigheden en kunnen enorm plezierig zijn, maar de sleutel is om de juiste voor jou te vinden.

Hier zijn enkele tips over hoe je een sport kunt kiezen die past bij jouw behoeften en persoonlijkheid.

Als je een zeer competitieve persoonlijkheid hebt en deel wilt uitmaken van een team, probeer dan sporten zoals Voetbal, Volleybal, Tafeltennis, Basketball. Al deze sporten zijn ideaal, omdat je van elke fitnesscomponent gebruik moet maken. Je hebt goede teamspelvaardigheden nodig en je kunt je uithoudingsvermogen, snelheid, balans en spierkracht vergroten.

Als je een zeer competitief persoon bent, maar het liefst zelfstandig opereert, ook al geniet je nog steeds van een goede, hoge energietraining, probeer dan Zwemmen, Judo, Atletiek, Baanwielrennen, of gewoon fietsen op de weg. Bij al deze sporten horen ook de belangrijkste onderdelen van fitness en u kunt aan uw snelheid, uithoudingsvermogen en motoriek werken.

Als je liever in een langzamer tempo traint en je meer concentreert op vaardigheden en coördinatie, dan zijn de volgende sporten wellicht meer geschikt voor jou, zoals Boogschieten, Ruiter, Zwemmen. Al deze sporten helpen je balans, flexibiliteit, kernkracht, coördinatie en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.

Of, als normale sporten niet je gading vinden, overweeg dan een meer onconventionele sport zoals yoga, salsa of tai chi.

Hoe deel te nemen aan sport
Sport is een geweldige equalizer – iedereen van elke leeftijd, achtergrond en kundigheid kan meedoen. Of je nu een beginner, herintreder of ervaren sporter bent, een vast schema volgen, zoals sporten op bepaalde dagen per week, kan je helpen gemotiveerd te blijven en door te gaan.

Hoewel sommige sporten, zoals zwemmen, met succes alleen kunnen worden gedaan, vinden veel mensen het motiverender en bemoedigender om lid te worden van een team, club of klas. Voor beginners is dit met name handig, omdat je profiteert van deskundig onderwijs en begeleiding, wat een goede basis biedt voor leren, plus je voelt je niet zo geïsoleerd in wat je doet en krijgt de sociale aspecten en ondersteuning van het trainen met anderen.

Bovendien geeft het u de kans om een sport uit te proberen en ervoor te zorgen dat u het echt leuk vindt voordat u zich verplicht om de benodigde uitrusting of kit te kopen.

Linkruil.org

Comments are closed.