Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De verschillende soorten borstkolven

Borstkolven zijn een van de beste hulpmiddelen bij het geven van borstvoeding. Tegenwoordig maken heel wat moeders er gebruik van, en dat is normaal; de voordelen ervan reiken ver. Van sneller en beter borstvoeding kunnen geven tot dit op vaste tijdstippen kunnen doen, zelfs in het openbaar.

Veel moeders vragen zich echter af welke opties er nu precies zijn als je een borstkolf zoekt? Het volgende overzicht geeft wat meer duidelijkheid.

De verschillende soorten borstkolven

Borstkolven zijn er in uiteenlopende formaten, types en modellen. Allemaal maken ze het geven van borstvoeding gemakkelijker, maar er zijn wel degelijk verschillen. Een overzicht:

Een manuele borstkolf

Manuele borstkolven houden in dat je zelf de moedermelk moet afkolven. Dit is een erg eenvoudig systeem en is daarom ook erg populair. Als je niet al te veel haast hebt en niet al te veel moedermelk moet geven, dan is een dergelijke optie ideaal.

Een elektrische borstkolf

Elektrische modellen zijn dan weer een betere keuze als je vaak borstvoeding moet geven en niet zo veel tijd hebt om dat te doen. Een elektrische borstkolf gaat de moedermelk automatisch afkolven, zodat je je daar niet mee bezig moet houden.

Borstkolven voor één borst

Er bestaan ook kolven die die slechts op één borst gebruikt kunnen worden. Deze types zijn handig als je niet zo veel moedermelk moet geven, maar het wel eenvoudig wil kunnen doen.

Dubbele borstkolven

Ten slotte zijn er natuurlijk ook dubbele borstkolven, die op beide borsten gebruikt worden. Deze zijn vooral handig als je bijvoorbeeld veel moedermelk wil kunnen afkolven, of als je twee baby’s tegelijkertijd wil kunnen voederen. Dergelijke apparaten komen in zowel een manuele als een elektrische variant, waardoor je dus zelf nog kunt kiezen hoe het kolven precies gebeurt.

Linkruil.org

Comments are closed.