Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Echt Spaans koken met Spaanse recepten

De ontwikkeling van de Spaanse keuken heeft veel te maken gehad met de ligging van het land. Omdat het land bijna helemaal omgeven is door de zee, is het niet gek dat ze veel met vis en andere zeedieren werken in de keuken. Daarnaast verschilt de Spaanse keuken ook per regio. In de ene regio maken ze bijvoorbeeld gebruik van andere ingrediënten dan in de andere regio. Bekende Spaanse regiokeukens zijn bijvoorbeeld de Catalaanse keuken en de Baskische keuken.

Typisch Spaans
Er zijn veel vruchtbare bouwgronden in Spanje, waardoor ze veel gebruik kunnen maken van verse producten. Daarnaast is Spanje ook één van de grondleggers van het Mediterraans dieet, maar de gerechten die wij in Nederland ‘typisch Spaans’ noemen, zijn eigenlijk een mengelmoes van veel landen om Spanje heen.

Eetgewoonten
De Spanjaarden eten meestal 2 keer per dag warm. Ze eten dan zowel een voorgerecht als een hoofdgerecht. De lunch is de meest uitgebreide maaltijd van de dag, vaak met nagerecht. Spanjaarden hechten enorm veel waarde aan verse producten. Producten uit de diepvries of voorverpakte groenten zijn een uitzondering. De meest bekende gerechten uit de Spaanse keuken zijn toch wel tapas, tortilla’s en paella. Deze gerechten worden dan ook regelmatig door veel Nederlanders gegeten. Probeer ook zelf eens wat lekkere, Spaanse recepten uit. Drink er een heerlijk glas wijn  bij en geniet van de Spaanse smaken.

Linkruil.org

Comments are closed.