Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Een gezondheidscheck door deskundigen

Het belang van een sportkeuring

Sporten en bewegen zijn vanzelfsprekend gezonde vrijetijdsbestedingen, maar kunnen ook zorgen voor klachten en blessures. Verantwoord sporten is daarom het devies. Om erachter te komen of uw lichamelijke conditie op het juiste niveau is voor de sport die u beoefend of wilt gaan beoefenen, is het aan te raden om een medische sportkeuring aan te vragen. Op basis van een sportkeuring krijgt een sportarts inzicht in uw lichamelijke gesteldheid, en wordt duidelijk of sporten of uw keuze voor een bepaalde sport verstandig en medisch verantwoord is. Dit is noodzakelijk om eventuele sport gerelateerde problemen en blessures te kunnen voorkomen.
Voor mensen die willen gaan sporten en mensen die willen gaan beginnen met sporten, is het zeker aan te raden om vooraf een gezondheidscheck te laten uitvoeren. Voor bepaalde takken van sport is dit zelfs verplicht. Het sportmedische onderzoek vindt plaats op een SMA of een sportmedisch adviescentrum en wordt uitgevoerd door een erkende sportarts.

Voor wie is een sportmedisch onderzoek aan te raden?

In principe is het uitvoeren van een sportkeuring niet alleen van belang voor top sporters maar ook voor amateur- en recreatieve sporters. Over het algemeen wordt een sportmedisch onderzoek geadviseerd aan mensen die niet meer dan zeven uur per week sporten en mensen onder de 35 jaar die willen gaan sporten.

Linkruil.org

Comments are closed.