Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Eenvoudig en veilig op pad met de scootmobiel

Tegenwoordig bestaan er heel veel verschillende mogelijkheden voor mensen die slecht te been zijn. Dat geldt niet alleen voor oudere mensen, maar ook voor bijvoorbeeld mensen die lijden aan een bepaalde handicap. De rollator biedt deze doelgroep reeds een interessante oplossing, maar de scootmobiel gaat nog een flinke stap verder. Wanneer u gebruik maakt van een rollator dient u bijvoorbeeld nog steeds lange afstanden recht te staan en dat is niet voor iedereen mogelijk. Door een scootmobiel te kopen biedt u, uzelf de mogelijkheid om uw uitstappen op een zo comfortabel mogelijke manier te doen en dat zonder dat u lange tijd moet rechtstaan. Bent u eveneens geïnteresseerd in het aankopen van een scootmobiel? Lees dan zeker en vast even dit artikel!

Is een scootmobiel veilig?

De eerste vraag die mensen zich zullen stellen die van plan zijn om een scootmobiel aan te kopen is natuurlijk of deze veilig is in gebruik of niet. Een scootmobiel heeft namelijk veel weg van een gewone scooter, maar biedt wel een aantal gerichte aanpassingen. Zo zijn de scootmobiels voor ouderlingen of gehandicapten steeds voorzien van vier of vijf wielen waardoor ze over een optimale stabiliteit beschikken. Daarnaast zijn ze ook veelal voorzien van armleuningen die naar boven en beneden gedrukt kunnen worden. Tijdens het rijden zit de bestuurder dan ook als het ware in een zetel. Zelfs mensen die moeite ondervinden om hun evenwicht te behouden kunnen op een meer dan veilige manier gebruikmaken van de mogelijkheden die een scootmobiel te bieden heeft. Het mag dan ook duidelijk zijn dat een scootmobiel absoluut zeer veilig is in gebruik.

Waar rekening mee houden bij het besturen van de scootmobiel?
Een scootmobiel kopen is natuurlijk één ding, er daadwerkelijk mee rijden is nog iets helemaal anders. Wanneer u met een scootmobiel de openbare weg op gaat dient u met verschillende factoren rekening te houden. Het is bijvoorbeeld zo dat de persoon die de scootmobiel bestuurd daadwerkelijk als een bestuurder wordt aanzien. De scootmobiel mag dan ook op het fietspad rijden, maar mag eveneens ingezet worden op het voetpad. In het laatste geval dient de bestuurder zich wel aan de maximumsnelheid te houden van 6 kilometer per uur. Hou er tot slot nog rekening mee dat het gebruik van een scootmobiel in veel openbare gebouwen niet wordt geaccepteerd. Denk hierbij aan musea en gemeentelijke gebouwen. Men kan u vragen om de scootmobiel tijdelijk buiten te parkeren.

Linkruil.org

Comments are closed.