Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Enkel nog maar “Paleo” eten?

Een dieet wordt in het algemeen beschouwd als een Paleo dieet als het bestaat uit ten minste 75% rauwe, ongekookte groenten, fruit, spruiten, enz. Verse, levende voedselsoorten bevatten essentiële voedingsenzymen (verse niet gekookte voedingsmiddelen bevatten een hoger enzymgehalte dan gekookt voedsel). Door het kookproces (dwz, gekookt voedsel boven 46°C) gaan veel van deze gezonde voedingsenzymen verloren.

Het Paleo dieet omvat onder andere gekiemde zaden, granen en bonen, voorgeweekte noten en gedroogde vruchten en het maken van sappen van groenten en fruit. Maar ook vlees is toegestaan. Meer informatie over het Paleo dieet kun je hier vinden.

Mensen die het Paleo dieet volgen gebruiken soms bijzondere technieken om hun voedsel te bereiden. In sommige gevallen is de enige manier van koken die is toegestaan ​​via een hetelucht oven. Dit apparaat blaast hete lucht over het eten, maar nooit met een temperatuur die meer dan 46°C bereikt.

Moet je deze vooschriften echt zo strikt opvolgen? Natuurlijk niet. Maar het is zeker de moeite waard om een ​​aantal van deze technieken en ideeën op te nemen in je dieet. Als je de neiging hebt om te snacken en te knabbelen op het werk, probeer dan eens wat wortelen of appelschijfjes tussendoor te eten.

Veel van de grotere supermarkten bieden nu ook voorverpakte groenten of vruchten aan die het makkelijker maken om ze mee te nemen naar het werk.

We leven in het tijdperk van gemak, en een groot deel van de weerstand tegen gezonder eten is dat het over het algemeen een beetje meer moeite en tijd kost om zelf groenten en fruit te kopen en te versnijden.

Voedsel leveranciers beginnen deze trend langzaamaan te herkennen en spelen daar op in. Het is nu veel gemakkelijker om zakken van gesneden wortelen, selderij, appels, noten en rozijnen te krijgen.

Organisch voedsel is gewoon beter

Natuurlijk hoeft dit niet per se biologisch voedsel te zijn, maar organisch voedsel is gewoon beter. We vinden eenvoudigweg dat iets dat rauw is veel gezonder is dan gekookt en bewerkt voedsel. Als je de tijd hebt, koop dan liever biologisch voedsel en versnij ze zelf.

Maar als je haast hebt en nergens in de buurt een biologische winkel met natuurlijk voedsel kan vinden is het zaak om het jezelf niet kwalijk te nemen. Ga je inspanningen tot nu toe niet saboteren met een ongezonde hap omdat je niet gedurende 100% van de tijd je dieet kunt volgen.

Dat is niet realistisch. Het is nog altijd beter om iets van groenten en fruit te kopen dan een zak chips, of erger nog, een vet frietje!

Linkruil.org

Comments are closed.