Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Ergonomische bureaustoelen en bureaus zijn het antwoord tegen rugpijn

Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid van onze landgenoten op een zekere leeftijd last krijgt van rugklachten. Die rugpijn worden vaak veroorzaakt door op een foute manier zware dingen op te tillen en door een foute zitpositie, op eender welke plaats. Rugproblemen kan je natuurlijk verhelpen door naar een specialist te gaan, maar dan moet je meestal een aantal keren terugkomen en dat zal je een flinke duit kosten.

Bureaustoelen met een ergonomische toets.

Ergonomische meubelen zijn dé nieuwe meubels van vandaag. Zo bestaan er ergonomische bureaustoelen, ergonomische bureaus en zelfs ergonomische muizen en toetsenborden. De ergonomische stoel is er in alle groottes en prijzen zodat iedereen vindt wat aansluit bij zijn of haar wensen. Misschien heb je zelf wel al eens informatie opgezocht over ergonomisch verantwoorde meubels en vraag je je af: waarom zou ik zoveel betalen voor een normale bureau of bureaustoel? Nu, een ergonomische bureaustoel is niet eenvoudigweg een stoel. De stoel is zo geconstrueerd dat hij volkomen de vorm van de rug aanneemt. Verschillende ergonomische bureaustoelen hebben een bolle ondersteuning die de volledige ondersteuning biedt aan de holle kromming van de onderrug. Bovendien zorgt de stoel ook voor een ideale verdeling van de druk aan het zitvlak. Een ergonomisch verantwoorde stoel is instelbaar zitdiepte zodat het onaangename druk aan het achterwerk kan voorkomen. Ten slotte wordt een open heuphoek bewaard dankzij een ergonomische stoel.

Ergonomisch verantwoorde zithouding

De stoel is zo geconstrueerd dat hij in elke stand wend die de gebruiker maakt. Of je nu achterwaarts of voorwaarts hangt, de stoel zal hem iedere keer aanpassen aan jouw houding. De ergonomische stoel past hem telkens aan zodat je altijd in de perfecte ergonomische houding zit. Kort toegelicht is de ideale ergonomische zithouding dat de voeten plat op de grond staan en dat het bekken hoger moet komen dan de twee knieën. En ten tweede moet er voldoende speling zijn tussen de knieën en de stoelrand indien je met een rechte rug tegen de rugleuning zit. Hierdoor is er geen overdreven druk op de knieën. Als je aan een ergonomische bureau zit, moet zowel de armleuning als de tafel op ellebooghoogte worden ingesteld zodat de armen genoeg ondersteunt worden.

Ergonomische bureau

Behalve dat je de zithoogte ook kan verstellen kan je overduidelijk het verschil waarnemen tussen een normale en een ergonomische stoel. Ook een ergonomisch verantwoord bureau is anders dan een gewoon bureau. Een ergonomische bureau is zo gemaakt dat je de hoogte kan, zelf of via een systeem, kan aanpassen. Het grootte pluspunt van een ergonomisch bureau is dat je er zowel zittend als staand aan kan werken. Het lichaam van de mens is niet gemaakt om te zitten, maar desalniettemin zitten wij elke dag veel te lang. Daarom is variërend staand en zittend werken de oplossing om rugklachten tegen te gaan.

Waarom ergonomisch werken

Werken met ergonomische meubelen is niet alleen goed voor het lichaam, uw prestaties zullen er ook door . Onderzoek bewijst dat deze meubelen de productiviteit doet verhogen tot minstens 17 %, dat er tot 28 % minder werkongevallen zijn en dat stress hierdoor ook zakt.

Dus of je nu een ergonomische bureaustoel in je woning of ergens anders gebruikt. De effecten zijn alleen maar positief, op medisch en persoonlijk vlak.

Linkruil.org

Comments are closed.