Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Faalangst

Heb je veel last van faalangst? Denk je dat je de enige bent? Dan kan ik je nu gerust stellen, want je bent niet de enige. Vele andere mensen hebben ook last van faalangst, maar bespreken dit niet of nauwelijks met andere.

Hoe reageren anderen?

Over het algemeen wordt er een beetje raar op gereageerd als je aangeeft last te hebben van faalangst. Vaak wordt het ook afgedaan als iets wat erbij hoort. Iedereen is weleens wat gespannen en vaak zorgt het er immers ook voor dat je wat beter presteert. Hierbij wordt vergeten dat faalangst veel verder kan gaan dan een beetje gespannen zijn. Je kunt er slapeloze nachten van hebben, hartkloppingen enzovoorts. Het kan zelfs zo ver gaan dat je niet meer normaal kan functioneren, omdat je te gespannen bent. Dan moet er zeker iets tegen gedaan worden.

Kan ik iets doen tegen faalangst?

Iets doet tegen faalangst is makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe moet dat nu eigenlijk? Faalangst is immers iets waar je zelf overheen moet komen. De angst die je hebt komt immers uit jezelf. Je kunt hier uiteraard wel hulp voor krijgen. Om te beginnen is het belangrijk dat je erover gaat praten. Mensen kunnen er dan rekening mee houden en snappen waarom je op bepaalde situaties reageert zoals je doet. Vervolgens moet je voor jezelf vaststellen wat je graag zou willen, wat je niet kan doordat je zo’’n last hebt van faalangst. Stel jezelf dus een doel.
Stel vervolgens een stappenplan op hoe je denkt je doel te kunnen bereiken. Probeer hier iedere keer weer een klein deel van je angst onder ogen te zien. Je zult merken dat het steeds beter gaat.
Ook wil het vaak helpen om met lotgenoten over je angsten te praten en te horen hoe zij over hun angsten heen zijn gekomen. Misschien hebben zij nog tips en trucs voor je.

Tot slot

Onthou goed dat je niet de enige bent met faalangst. Meer mensen dan je in eerste instantie zou denken hebben last van deze angst en worden hierdoor beperkt. Er wordt alleen amper over gepraat, waardoor de meeste mensen dat niet weten van mekaar.

Linkruil.org

Comments are closed.