Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Flesje wijn in een casier a vin

Bij veel mensen is wel een lekker flesje wijn in huis te vinden. Wit, rood, droog, zoet of misschien wel rosé. Bij mij ook. Onlangs heb ik geleerd om hoe ik mijn flessen het best kan bewaren, namelijk in een daarvoor bestemde casier à vin, wat Frans voor ‘wijnrek’ is. 

Flessen in een rek bewaren

Op aanraden van een collega van mij heb ik onlangs besloten een wijnrek aan te schaffen. Ik houd van een goed glas rode wijn op zijn tijd en heb dan ook een aantal flessen in huis. Toen mijn collega dat hoorde, vertelde hij mij dat het beter voor de wijn is om deze in een echt wijnrek te bewaren. Dit doe je omdat zo de kurk niet uitgedroogd raakt en en daardoor zijn eigen vorm behoudt. Hiermee verklein je de kans op inkrimping van de kurk en daarmee ook de kans op lucht die bij de wijn komt. Lucht bij de wijn is zeer slecht voor het rijpingsproces van de wijn en dat gaat ten koste van de smaak en kwaliteit!

Voor meer informatie

Ben jij nieuwsgierig geraakt naar een casier a bouteilles en wil jij meer informatie over dit prachtding en er één kopen? Bekijk vandaag nog de website voor meer informatie en een compleet overzicht.

Linkruil.org

Comments are closed.