Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Geelzucht: wat is het precies?

Geelzucht wordt niet betiteld als een aandoening. Het is een ziekteverschijnsel dat optreedt als er verscheidene wijzigingen zijn in de lever of de galwegen. Een andere naam jaren geleden voor geelzucht was Hepatitis A. De geelzucht naam is ontstaan doordat de huid en het oogwit bij geelzucht gelig kleuren.

Bilirubine
Geelzucht kan toegeschreven worden door een te hoog gehalte aan bilirubine in het bloed. Bilirubine kan tevoorschijn komen als er afbraak ontstaat van hemoglobine uit de rode bloedcellen. De afvalstof moet in de lever worden opgenomen vanuit het bloed en zal in de lever moeten worden omgezet. Als laatste verlaat het product het lichaam als urine. Bilirubine is geel gekleurd. Een te groot percentage bilirubine in het bloed zal als gevolg hebben het symptoom geelzucht. De urine kan ook verkleuren.

Hoe wordt geelzucht vastgesteld?
Via een onderzoek kan de huisarts vaststellen wat de hoeveelheid in het lichaam is. Een te hoge hoeveelheid in het lichaam kan duiden op een aandoening in de galwegen of een niet goed werkende lever. Geelzucht hoeft niet in alle gevallen behandeld te worden. Bovendien is dit in bepaalde gevallen bovendien niet nodig. Behandeling is afhankelijk van de reden van het ontstaan van geelzucht. Wil je meer weten over geelzucht? Lees er meer over op www.geelzucht.com

Linkruil.org

Comments are closed.