Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Hardlopend afvallen

Wie effectief gewicht wil verliezen en op een goede manier wil afvallen, moet overwegen om te gaan hardlopen. Afvallen door hardlopen is een ideale manier om weer op gewicht te komen, maar heeft nog een ander voordeel: je bouwt conditie op. In dit artikel leggen we je uit hoe je goed kunt beginnen met hardlopen.

 

Begin met goede schoenen

Om blessures te voorkomen is het zaak om goede schoenen te kopen. Koop niet direct de eerste de beste hardloopschoenen die je tegenkomt of die in de aanbieding zijn. Als je serieus overweegt om te gaan hardlopen, kun je er het beste voor kiezen om hardloopschoenen op maat te laten maken. Dan weet je zeker dat ze passend zijn voor jouw voeten en dat de kans op overbelasting en daar uit voortkomende blessures minimaal is.

 

Bouw langzaam op

Je kunt met hardlopen beginnen wanneer je maar wil, als je het maar rustig opbouwt. Kies een route van bijvoorbeeld 1 km waarbij je de helft loopt en de andere helft hardloopt. Bouw dit verder uit naar 1,5 km. Verleg het gedeelte dat je zachtjes loopt naar minder en loop steeds meer hard. Luister daarbij goed naar je lichaam en grijp in wanneer dat nodig is. Dat wil zeggen: minder als je voelt dat je benen het niet goed aan kunnen.

 

Overdrijf niet

De kunst is vooral om niet te overdrijven. Bouw afvallen door hardlopen rustig op en voorkom daarmee de kans op blessures.

Linkruil.org

Comments are closed.