Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Het belang van een goede handhygiëne

Wat is het belang van een goede handhygiëne? Uit onderzoek blijkt dat er per dag duizenden mensen overlijden aan infecties (wereldwijd). De oorzaak: de handen zijn het vervoersmiddel voor ziekteverwekkende bacteriën.

Goede handhygiëne

Eigenlijk is het voor iedereen van belang om zorg te dragen voor een goede handhygiëne. Niet alleen zorgverleners of medewerkers, maar ook personen die direct of indirect betrokken zijn bij cliënten. Het is belangrijk om hiervan bewust te zijn, zodat men geen ziekteverwekkende bacteriën overbrengt. CWS heeft een groot aanbod van sanitaire middelen voor handen.

Hoe zorg je er nu voor dat je handen dan ook daadwerkelijk schoon zijn. Het is belangrijk om ze te desinfecteren met alcohol. Veel mensen gebruiken ook water en zeep, maar in de praktijk is handalchohol sneller en geeft het bovendien ook nog eens minder schade aan de huid. Mocht je in aanraking komen met sporenvormende bacteriën, dan is het beter om je handen te wassen met water en zeep.

Er zijn meerder momenten waarop je goed moet letten op je handhygiëne. Voordat contact met een cliënt, na contact met de cliënt zelf. Dit kan op meerdere manieren plaats vinden. Bijvoorbeeld het handen geven, het ondersteunen van iemand of het verplaatsen van een persoon. Ook wanneer je contact hebt gehad met de lichaamsvloeistoffen en de omgeving van de cliënt is het raadzaam om goed op de hygiëne te letten.

Verkrijgbaarheid

Voor de hygiëne van de handen kun je gebruik maken van handreiniging met o.a. zeepcrème, zeepschuim of een eenvoudige dispenser. De producten van CWS zijn hiervoor aan te bevelen. Hoe kun je deze het beste gebruiken? Verwijder allereerst sieraden en maak je handen nat onder de kraan. Het is nu belangrijk dat je het goed wrijft, het laat opschuimen en goed verdeelt over de handen en vingers. Spoel tot slot je handen af met water.

Linkruil.org

Comments are closed.