Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Het geheim van de Mexicaanse keuken

De Mexicaanse keuken is erg kenmerkend met de Mexicaanse tortilla’s, wraps, taco’s en burrito’s. De Spanjaarden, Azteken en ook de Maya’s hebben invloed gehad op de ontwikkeling van de Mexicaanse keuken, maar al met al is de Mexicaanse keuken erg uniek.

Ingrediënten en recepten
De Mexicanen koken veel met avocado’s, pepers, bonen, paprika’s, vlees en maïs. Ze maken hier de lekkerste gerechten mee. Typisch Mexicaanse gerechten zijn quesedilla’s, taco’s, guacamole, chili con carne, fajitas, churro’s, empanada’s, ceviche, salsasaus en sangrita. Genoeg keuze dus! Mexicanen houden ervan om gerechten te vullen, te rollen of te dippen, maar ook pasta’s, soepen en stoofpotten worden vaak gemaakt. Ook de jalapeño peper wordt veel in Mexicaanse gerechten gebruikt. Deze zeer pittige, groene peper wordt vaak in stoof of pasta’s verwerkt. Houd je van pittig eten? Dan moet je gerechten uit de Mexicaanse keuken echt eens proberen.

Eetgewoonten
De Mexicanen eten vaak met zijn allen aan tafel. De tafel staat vol met bakjes met verschillende ingrediënten en sausjes. De wraps kun je dan vullen met de ingrediënten die je zelf lekker vindt.

De Mexicanen ontbijten met vruchtensap of koffie en een gerecht met eieren. De lunch vindt pas rond een uur of 2 in de middag plaats en de avondmaaltijd wordt pas na zonsondergang genuttigd. Wil je zelf ook eens lekkere, Mexicaanse gerechten maken? Kijk dan eens rond op het internet voor Mexicaanse recepten. Er zijn er genoeg te vinden die redelijk eenvoudig en hartstikke lekker zijn.

Linkruil.org

Comments are closed.