Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Het uitkiezen van een LASIK behandeling

Een grote misvatting onder slechtzienden is dat elke LASIK behandeling hetzelfde is en dat alleen de prijs verschilt per ooglaserkliniek. Dit is echter verre van waar, in feite krijgt een patiënt letterlijk waarvoor betaald wordt. In de realiteit zijn er vele factoren die bijdragen aan het eindresultaat van de behandeling.

De ooglaserkliniek

Het resultaat van een LASIK ooglaserbehandeling is sterk afhankelijk van de training die de oogchirurg heeft gehad. Daarnaast is ook de ervaring van de oogchirurg van groot belang aangezien dat het oordeel van de chirurg ten goede beïnvloed. Uiteraard is de kwaliteit van een LASIK behandeling ook sterk afhankelijk van het apparatuur dat gebruikt wordt en het personeel dat bijdraagt aan de ooglaserbehandeling. Al deze factoren zijn van belang en dragen bij aan een goed of minder resultaat.

De conditie van de ogen

Nog een belangrijke factor die men vaak vergeet is de individuele situatie. Niet elk paar ogen is geschikt voor een LASIK behandeling. Mensen met droge ogen of een Cornea die te wijd is dragen meer risico mee in de behandeling. De consultatie voor de behandeling is daarom zeer bepalend voor het resultaat. Een goede oogarts zal een ooglaserbehandeling afraden als uw ogen niet geschikt zijn voor de behandeling. Ook kan het zijn dat een alternatieve of aangepaste behandeling wordt aangeraden om risico’s te beperken. Een reden om een andere behandeling te ondergaan kan bijvoorbeeld zijn vanwege de dikte van je hoornvlies. Ogen met een dunne hoornvlies zijn minder geschikt voor een LASIK behandeling.

Het uitkiezen van een LASIK behandeling begint dus bij het uitkiezen van de beste ooglaserkliniek die je tot beschikking hebt. Van daaruit zal de oogarts je ogen onderzoeken en de meest geschikte behandeling aanbevelen.

Linkruil.org

Comments are closed.