Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Hoe doorbreek je de gewoonte om te roken?

De eerste stap is om te erkennen dat je een gewoonte hebt en daarna te kijken naar de reden waarom je die gewoonte hebt.

Als je achter de aanleiding bent gekomen waarom je steeds weer de behoefte voelt om een sigaret op te steken kun je gaan denken aan betere manieren om met die impuls om te gaan.

De aanleiding waarom je bent begonnen met roken is wellicht niet langer de reden waarom je nog steeds rookt. Daarom moet je nodig eens kijken naar je huidige situatie en inzicht verkrijgen waarom je door wilt gaan met roken.

Gewoontevorming

Veel mensen die met roken beginnen doen dat vaak om door anderen geaccepteerd te worden. Na enige tijd op een regelmatige basis gerookt te hebben en met het toegevoegde kwaad van het verslavende karakter van nicotine heeft de oorspronkelijke reden misschien nog maar weinig invloed op de reden waarom je blijft roken.

Het kan zijn dat je een soort troost ervaard in het roken, of het geeft je een goed gevoel.

De volgende keer dat je weer een sigaret opsteekt zou je eens moeten nadenken over de aanleiding.

Was het iets dat gebeurd is, of een gewoontepatroon (en dit kan zelfs een bepaald moment van de dag zijn, zoals na het ontbijt)

Was het iets dat iemand anders zei of deed? Ben je overstuur geraakt of boos geworden en voelde je daarna de behoefte aan een sigaret?

Roken is een gewoonte

Je moet eerlijk zijn en de vragen beantwoorden voordat je de gewoonte kan doorbreken. Roken is een gewoonte en je kunt niet hopen om te stoppen als je niet weet wat de gewoonte is. Het is geen oplossing om te zeggen dat roken slechts een gewoonte is want er zijn altijd wel weer een aanleiding die de noodzaak voor de volgende sigaret stimuleerd.

Eindelijk Stoppen Met Roken? Ontdek hier HOE!

Een van de beste manieren om de gewoonte te doorbreken is om niet direct toe te geven aan de gewoonte zodra je wordt geconfronteerd met situaties of emoties die normaal gesproken ertoe zouden leiden dat je gaat roken.

Zelfs als je alleen maar de reactie op deze gebeurtenissen weet te vertragen en een paar minuten wacht voordat je een sigaret opsteekt zal al een eind op weg zijn om de gewoonte te doorbreken. Op die manier zul je weer een deel van de controle in je leven terugkrijgen dat je elke keer wanneer je de behoefte voelt om te roken verliest.

Door het feitelijke roken te scheiden van de aanleiding die de behoefte naar een sigaret doet ontstaan begin je de gewoonte te doorbreken.

Linkruil.org

Comments are closed.