Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Hoe komt een stijve nek tot stand?

Torticollis is de echte benaming van een stijve nek. De nekspieren kunnen vast zitten door een stijve nek. Het kan zijn dat men het hoofd lastig kan draaien. Het hoofd kan eventueel in een abnormale positie komen te staan als cruciale spieren verkeerd belast worden.

Wat zijn de veroorzakers van een stijve nek?
Een stijve nek doet zich vaak door meerdere te benoemen veroorzakers. Een eerste achtergrond kan spanning zijn. Als een persoon veel stress ervaart dan kan het zijn dat men de spieren onopzettelijk samenspant. Om lang warm te worden moeten de spieren dan veel werk verzetten. Door de koude wind blijven deze gekoeld en is het mogelijk dat de spieren overbelast raken. Het verstandig de nek met als voorbeeld een das uit de tocht te houden.

Een stijve nek kan ook toegebracht worden door een onjuiste lichaams stand. Dit doet zich bijvoorbeeld voor bij iedereen die voor een lange periode achter een pc werkt. Eveneens als een persoon boven het hoofd werkt kan een stijve nek tot stand komen. Een plafond schilderen is van dit een voorbeeld. Als een persoon klachten heeft van een stijve nek kan een persoon deze verhelpen door de spieren van de nek warm te houden. Het is belangrijk om de spieren van de nek in beweging te houden.

Linkruil.org

Comments are closed.