Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Hoe maak ik het lekkerste wentelteefjes recept?

Als je het lekkerste wentelteefjes recept wilt maken dan heb je twee keuzes. Je kunt kiezen voor een echt klassiek recept of een variant met toevoegingen. Bij een variant met toevoegingen zijn er extra ingrediënten toegevoegd aan de wentelteefjes.

Klassieke wentelteefjes.

Klassieke wentelteefjes worden gemaakt met kaneel, een ei, vanillesuiker en melk. Het is een simpel recept die eigenlijk iedereen eenvoudig zelf kan klaarmaken. Het is wel belangrijk dat het brood niet te lang in het beslag ligt want dan valt het brood uit elkaar. Nog een tip is om de wentelteefjes te bakken op een lage tempratuur dit voorkomt aanbranden. Voor de rest kan je het recept als volgt klaarmaken:

– Pak een diep bord en doe hier 300 ml melk in, 1 ei, een eetlepel kaneel en 1 zakje vanillesuiker. Mix alles door elkaar heen met een eetlepel zodat alle ingrediënten door elkaar zitten.
– Pak een schoon bord en neem 8 sneetjes brood. Snij hier de korstjes vanaf en doe ze om de beurt 5 seconden in je beslag. Voor het beste resultaat kan je het sneetje brood elke kant 5 seconden doen. Tel gerust hard op tot vijf want te lang wachten betekend een wentelteefje dat uit elkaar valt.
– Leg de sneetjes brood op het schone bord bovenop elkaar. Als je beslag overhebt dan kan je dit over je torentje van brood gieten voor een extra zoet resultaat.
– Zet een pan op laag vuur en doe voldoende boter in de pan. Bak vervolgens een wentelteefje goudbruin door deze om en om te draaien. Als de wentelteefjes klaar zijn dan kan je ze serveren met wat boter en suiker. Een lekkere tip is om te kiezen voor kaneelsuiker in plaats van gewone kristalsuiker.

Wentelteefjes met heerlijke toevoegingen.

Naast de standaard wentelteefjes kan je er een aantal bakken met toevoegingen. Volgens de liefhebbers krijg je zo heerlijke wentelteefjes. Je kunt gewoon het klassieke recept gebruiken om de toevoegingen te maken. Voeg bijvoorbeeld aardbeien of appel toe aan de wentelteefjes als je ze serveert. Dit maakt een klassiek recept modern, maar zeker weten erg lekker.

Linkruil.org

Comments are closed.