Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Hoe vaak een nieuwe steunkous kopen?

Wanneer er wordt vastgesteld dat u nood heeft aan een steunkous is het vaak belangrijk om hier een beetje extra informatie over op te zoeken. Veel mensen die steunkousen moeten dragen hebben er bijvoorbeeld geen idee van waar deze te bestellen, hoeveel ze kosten en vooral ook hoe vaak ze een nieuw paar moeten aankopen. Een nieuw paar steunkousen kopen is altijd afhankelijk van verschillende factoren. Uiteraard speelt ook het financiële aspect een belangrijke rol. Steunkousen mogen dan wel medische hulpmiddelen zijn, dat wil daarom nog niet zeggen dat ze automatisch worden ingedekt door uw verzekering. Daarnaast kan het zelf aankopen van steunkousen op termijn een behoorlijke investering blijken. We vertellen u in dit artikel graag hoe vaak u normaal een nieuwe steunkous zou moeten aankopen.

Krijg ik de aankoopprijs van mijn steunkous terugbetaald?
De eerste vraag die mensen zich stellen die een nieuwe steunkous aankopen is of ze de kostprijs van de kous al dan niet krijgen terugbetaald vanuit hun zorgverzekering. Ook dit is afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst wordt er namelijk gekeken naar de plaats waar de kous wordt aangekocht. Indien de winkel niet is aangesloten bij uw zorgverzekeraar, dan bestaat de kans dat u slechts een stukje van de steunkous terug zult trekken. Een volledige terugbetaling komt dan ook in principe enkel en alleen in aanmerking indien u over een diagnose van een arts beschikt. Zonder deze diagnose zult u dan ook altijd een stukje van de aankoopprijs zelf moeten ophoesten.

Twee paar steunkousen
Om terug te komen op de oorspronkelijke vraag welke werd gesteld in dit artikel, over het algemeen dekt uw zorgverzekering de aankoop van twee paar steunkousen in, binnen een periode die kan variëren van 12 tot 14 maanden. Het staat u natuurlijk vrij om nog een extra paar steunkousen aan te kopen, maar dan zult u zelf moeten opdraaien voor de kostprijs. Hou dus zeker en vast altijd rekening met deze beperking.

Linkruil.org

Comments are closed.