Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Hoe verloopt een Intralase ooglaserbehandeling?

ooglaseren
Veel mensen krijgen last van hun ogen als ze ouder worden, ze kunnen minder goed van dichtbij zien of zien juist wat minder goed in de verte. Dat kan lastig zijn als je de krant bijvoorbeeld niet goed meer kan lezen. Maar gevaarlijker wordt het als je bijvoorbeeld tijdens het autorijden het verkeer om je heen niet meer goed kunt zien. In dat geval schaffen de meeste mensen een leesbril aan om van dichtbij weer goed te kunnen zien of een bril voor veraf. In plaats van een bril worden in veel gevallen ook contactlenzen gedragen, maar het is en blijft een handicap. Er zijn mensen die echt geen bril of contactlenzen willen dragen en die dan bijvoorbeeld een ooglaserbehandeling overwegen. Het voordeel daarvan is natuurlijk dat na de behandeling het zicht weer goed is en dat een bril of contactlenzen dan dus niet gedragen hoeven worden. Een van die ooglaserbehandelingen is de Intralase laserbehandeling en daar gaan we wat dieper op in in dit artikel.

Intralase behandeling in de praktijk

De Intralase behandeling wordt ook wel Femtosecond of Lasik genoemd. Om precies te zijn, het is een doorontwikkeling van de Lasik behandeling. Allereerst wordt het oog met behulp van speciale oogdruppels verdoofd. Tijdens de Intralase behandeling wordt er door de oogchirurg een flapje in het midden van het hoornvlies gemaakt. Het flapje blijft echter wel vastzitten aan het oog en wordt als het ware omgeklapt. Het gebied dat is omgeklapt wordt vervolgens behandeld met een ooglaser waarbij een hele kleinen hoeveelheid weefsel wordt verwijderd. Het gevolg daarvan is dat u na de behandeling weer beter kunt zien. Bij zo goed als alle oogafwijkingen kan de Intralase behandeling met succes worden toegepast.

Voordelen en nadelen van de behandeling

Het grootste voordeel in natuurlijk dat u na de behandeling weer een blijvend scherper zicht heeft en dat de behandeling zeer nauwkeurig wordt uitgevoerd. De Intralase behandeling is namelijk volledig computergestuurd wat de kans op fouten zeer klein maakt. Een ander voordeel is dat de herstelperiode kort is te noemen en dat deze behandeling een zeer veilige laserbehandeling is.
Maar uiteraard zijn er ook nadelen verbonden aan de behandeling. Zo heeft u enige uren na de behandeling last van wat geïrriteerde ogen maar dat is van voorbijgaande aard. Daarnaast kan er mogelijk een zwakke plek ontstaan in het hoornvlies en is het mogelijk dat u na de behandeling een korte tijd wazig ziet.

Wat zijn de kosten van een Intralase behandeling?

De kosten van ooglaseren bij een Intralase behandeling zijn relatief hoog te noemen. U betaalt per oog toch al snel meer dan €1000. Uiteraard is het verstandig om dan ook eerst een offerte aan te vragen mocht u van plan zijn deze behandeling te laten uitvoeren. De definitieve kosten van de behandeling hangt uiteraard ook af de vergoedingen die u eventueel ontvangt vanuit uw zorgverzekering. Het is dan ook aan te raden altijd bij uw zorgverzekeraar te informeren of en in hoeverre de Intralase behandeling wordt vergoed.

Linkruil.org

Comments are closed.