Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Hoe werkt Medische thermografie

Een Medisch thermogram wordt als het ware gecreëerd door het nemen van een of meerdere foto’s. Hieraan gekoppeld is speciale software, welke ervoor zorgt dat de warmtebeelden op de foto komen te staan. Op de plekken waar iets aan de hand is, verschijnen de kleuren rood, geel en wit. Daar waar het bloed rustig stroomt, blijft het donkerblauw, paars of zelfs zwart. Daarnaast staat de kleur groen voor de gezonde delen in het lichaam, daar waar de lichaamstemperatuur normaal is. De patiënt zit of staat stil tijdens de medische thermografie, waardoor het beeld niet onverwachts zal veranderen. Doordat er wordt gewerkt met een camera, kan er door de onderzoeker om de patiënt worden heengelopen maar er kan ook gebruik worden gemaakt van een camera op een statief.

Een infraroodscreening

Infrarood camera’s worden bij medische thermografie ingezet om warmtebronnen te ontdekken, waar de gangbare camera’s niet toe in staat zijn. Bij politiezaken gebruikt men infrarood beelden om wietplantages op te sporen en bij bouwkundige zaken worden oneffenheden in de dikke muren ontdekt. Het voordeel van een camera is, dat deze kan inzoomen op het te fotograferen gedeelte. De details die ontstaan door de gespecialiseerde software komen in beeld op ofwel de digitale camera of op het scherm van de computer in de onderzoekskamer.

Toegankelijkheid medische thermografie

De speciale software, welke nodig is bij het maken van een thermogram, zorgt voor een overzichtelijk rapport met bevindingen. De onderzoeker hoeft in principe niet nog eens uitgebreid in te gaan op de details die zichtbaar worden door middel van de infraroodscreening. Wel is het gewenst, dat de onderzoeker weet waarheen hij of zij de patiënt dient te verwijzen voor het juiste advies. De ene keer is dit in het kader van voeding en het aanpassen van de gehele levensstijl, een andere keer dient te patiënt verwezen te worden naar een collega-specialist binnen de Gezondheidszorg.

Linkruil.org

Comments are closed.