Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Hoe zit het met een hoge bloeddruk?

Bij steeds meer mensen komt een hypertensie voor, oftewel een hoge bloeddruk. Vroeger kwam een hoge bloeddruk niet vaak voor bij personen. Hedendaags met al die lekkere dingen met toevoegingen in onze voeding ondervindt men steeds sneller een hogere bloeddruk. Indien hoge bloeddruk bij je in de familie voorkomt dan heb je er meer kans op. Personen in een lager sociaal milieu hebben eveneens meer kans op een te hoge bloeddruk. Dit doet zich mogelijk voor doordat de personen simpelweg geen kennis hebben van gezond eten.

Verlagen van de bloeddruk mogelijk?
Het minder laten worden van de hoge bloeddruk is bijna niet meer echt mogelijk. Het is van belang dat je de bovendruk op circa 120 á 130 houdt en de onderdruk op circa 80 á 90. Bij een te hoge bloeddruk is het belangrijk dat je moeite doet voor het verlagen. De bloeddruk kan door medicijnen of door het eten aanpassen verlaagd worden. Stoppen met roken is een goede maatregel om de bloeddruk minder te laten worden. Dit zal niet enkel resulteren in een lagere bloeddruk maar ook de kwaliteit van het leven verbeteren.

Hoge bloeddruk kan talloze lichamelijke problemen toebrengen. De symptomen zijn erg uiteenlopend. Het is dan ook niet voor niets doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. Het is daarom oppassen geblazen met een hoge bloeddruk.

Linkruil.org

Comments are closed.