Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Hoog gevoeligheid

HSP is iets waar je mee geboren bent, je kunt het dus niet worden. Als je hoog gevoelig blijkt te zijn na het doen van een HSP test, ben je dit dus al je hele leven. Ook bij dieren is een vorm van hoog gevoeligheid te meten. Zo is 1 op de 5 dieren waakzamer en voorzichtiger dan hun soort genoten. Ze hebben het dus eerder door als er gevaar dreigt. In de evolutie is dit een positief gegeven, zo kunnen ze niet alleen zichzelf maar ook anderen op tijd in veiligheid brengen.

 

Ondanks dat de hoog sensitiviteit dus aangeboren is, heeft de omgeving een grote invloed op hoe de HSP functioneert en zich voelt. Wanneer een HSP opgroeit in een negatieve, stressvolle omgeving zal deze persoon zich ontwikkelen met veel gevoeligheid voor stress en afwijzing. Terwijl een HSP die een liefdevolle, vertrouwde kindertijd heeft meegemaakt beter functioneert dan een niet-HSP.

 

Toch kan het lastig zijn om met je hoog gevoeligheid om te gaan, doordat prikkels harder binnen komen dan bij andere mensen. Maar wanneer je er op de juiste manier mee om gaat, kan het juist ook heel erg in je voordeel werken. het volgen van een cursus hoog sensitiviteit kan jou hier bij helpen. In de maatschappij die wij nu kennen zijn er namelijk heel erg veel prikkels vanuit de omgeving, denk hierbij aan sociale media en het drukke verkeer. Er wordt heel veel van je gevraagd in deze tijd, waardoor het risico op een burn-out en een depressie hoog ligt.

 

Wanneer je genoeg tijd voor jezelf neemt, kan je bij komen van alle prikkels. Dit is zeer belangrijk. Als HSP neem je namelijk meer prikkels waar, maar deze prikkels moeten ook nog allemaal verwerkt worden en dit kost veel tijd. Gun jezelf die tijd, neem een bad of lees een boek. Het heeft uiteindelijk een positief effect op je leven.

Linkruil.org

Comments are closed.