Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

IJsacademie komt met bijzondere ijscoupe

Het wereldkampioenschap voetballen is al een tijdje afgelopen maar de wedstrijd waarin Nederland tegen Mexico speelde, zit nog goed in ons achterhoofd. De achtste finale zorgde voor veel inhakers van grote merken en leverde ook een nieuw product op. Een ondernemer uit Epe bedacht namelijk een nieuwe ijssmaak, genaamd Oranje Turbo Taco.

De nieuwe ijscoupe is geïnspireerd door Arjan Robben en wordt gemaakt van een Mexicaanse Taco met ijs dat bestaat uit sinaasappelsap en limoensap met een smaakje tequila. Het lekkere ijs wordt gedoopt in oranje chocolade (fairtrade) en wordt gegarneerd met nootjes. Klaasjan Haar van de IJsacademie kwam op de naam doordat elftalspeler Robben alle tegenstanders voorbij spurtte.

Het ijsje komt net als een crème brûlée recept met enkele instructies. Voordat het ijs genuttigd kan worden moet je eerst de rug van de hand likken en deze bestrooien met wat zout. Adem uit, lik het zout, neem eventueel een shotje tequila en geniet dan van het ijs. Eerder maakte het bedrijf ook al een nieuwe ijscoupe, namelijk toen Nederland met 2-0 won van Chili.

IJsacademie bereidt haar ijs op locatie en maakt daarbij gebruik van vloeibare stikstof. De temperatuur, die 196 graden onder nul is, zorgt ervoor dat er ijskristallen ontstaan.

Linkruil.org

Comments are closed.