Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

ischias

Ischias oftwel zenuwpijn is een vervelende aandoening die velen van ons treffen. Echter wordt de diagnose ischias pas laat ontdekt omdat de aandoening veel overeenkomsten heeft met andere aandoeningen. Geïrriteerde pijn in de heup die kan uitstralen naar de benen is een teken van ischias.
Het starten van een behandeling begint eerst bij het achterhalen van de oorzaak.

Een grotere druk zorgt voor meer klachten cq. Pijn. De rug schijnt een van de meest voorkomende oorzaak te zijn. Denk aan een onjuiste stand of kromming in de wervels. Maar ook uitstulpende wervels, pijn in de gewrichten en stijve spieren. De bekkenbodem speelt ook vaak een rol. Daarnaast kunnen er ook zaken die minder verdacht zijn een rol spelen, zoals tandvleesontstekingen, verkeerde houdingen, overgewicht, vaak koorts hebben en het koud hebben.

Zenuwpijn uit zich in het begin vaak met verwarmde gewrichten. Ook dofheid wordt vaak genoemd.
Zenuwpijn kan onderdrukt worden met medicijnen voor de pijn. Dit is vaak het startpunt bij de huisarts. Daarnaast zal er een verwijzing gegeven worden naar de fysiotherapeut want blijven bewegen is erg belangrijk bij een ischias behandeling.

Bij de fysiotherapeut zal de nadruk liggen op ischias oefeningen. Oefeningen die gericht zijn op het versterken van de spieren om krachtverlies te voorkomen en voor de gezondheid van de gewrichten. Een verwijzing naar een specialist is nodig als bovenstaande niet veel helpt.

Linkruil.org

Comments are closed.