Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Je hoeft niet alles op te eten.

Velen van ons zijn in onze kindertijd grootgebracht met het idee dat het ons niet is toegestaan om van tafel op te staan totdat we klaar zijn met eten en al het voedsel op ons bordje is opgegeten. Terwijl dit in het algemeen met de beste bedoelingen in het achterhoofd gebeurde is het niet de manier waarop we nu nog steeds naar eten moeten kijken. Je hoeft niet alles op te eten wat er op je bord ligt!

Als je genoeg gegeten hebt moet je stoppen met eten, of er nu meer voedsel beschikbaar is of niet. Het is het niet langer nodig om voedsel direct te moeten opeten voordat het bederft omdat tegenwoordig voedsel veel langer vers en gekoeld bewaard kan worden. Stop dus met eten wanneer je genoeg hebt gegeten en zet dat overtollig voedsel in de koelkast waar je het morgen weer kunt eten.

Als je merkt dat er na het eten voortdurend extra voedsel overblijft dan kun je de hoeveelheden voedsel die je elke dag klaarmaakt verminderen.

Het is beter om een beetje minder te eten dan teveel.

Voel je niet verplicht om al het eten dat bijvoorbeeld in een restaurant voor je op tafel wordt gezet op te eten. Zelfs dan moet je alleen maar eten wat je nodig hebt en niet eten tot je erbij neervalt.

Voor de meeste mensen is de gewoonte om alles wat op hun bord ligt te moeten opeten er in hun kindertijd in gehamerd. Maar nu is het een goed moment om af te rekenen met deze onbewuste gewoonte.

Waar mogelijk moet je er op letten om waar je ook bent, niet meer eten op te scheppen dan je van plan bent te eten, en je bord mee te nemen naar de eettafel. Dit zal je helpen om de hoeveelheid voedsel dat je eet te beperken. Het extra voedsel dat beschikbaar is aan de tafel stimuleert je enkel maar om meer te eten. Als het niet direct zichtbaar is zul je minder last hebben van de trek om het op te eten.

Klik hier om in 10 dagen 10 jaar jonger te worden! 

Linkruil.org

Comments are closed.