Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Keukenmachines handig of niet?

Ze zijn al jaren verkrijgbaar in alle vormen en maten, de alom bekende keukenmachines om eten in te pureren, komkommer mee fijn te raspen, worteltjes in te vermalen, enz. De apparaten zijn voorzien van een motor zodat het vermalen van voedsel geheel automatisch gebeurd. Gooi de diverse ingredi├źnten erin, zet de knop aan en het apparaat doet de rest. Een kind kan de was doen. Handige apparaten zo op het eerste gezicht om in de keuken te hebben maar zitten er ook nadelen aan?

Nadelen en voordelen keukenmachine

Vroeger toen de keukenmachines net op de markt kwamen, waren het grote en zware apparaten die veel stroom verbruikten. In onze moderne tijd zijn de blenders en andere keukenmachines veel kleiner, lichter en verbruiken minder stroom. Vroeger was je ook echt lang bezig om alle afzonderlijke delen schoon te maken, zeker de onderdelen waar je mee kon raspen, daar zaten dan stukjes wortel of komkommer in die moeilijk te verwijderen waren. Tegenwoordig is dat probleem al een stuk minder geworden bij de nieuwere modellen maar zeker nog aanwezig. Een broodbakmachine neemt nog steeds behoorlijk wat plaats in en je moet al die apparaten maar kwijt kunnen in de keuken. Want er is tegenwoordig voor ieder product wel een apparaat te verkrijgen om het bereiden ervan te vereenvoudigen. Denk aan de welbekende broodroosters, citruspersen en sapcentrifuges. Maar ook handmixers en staafmixers mogen in dat rijtje niet ontbreken. Dus de plaats die de apparaten innemen, het schoonmaken en het stroomverbruik zijn als nadelen aan te merken.
Een groot voordeel is dat het wel tijdwinst kan opleveren omdat je niet meer eindelijk met de hand plakjes hoeft af te snijden van bijvoorbeeld een komkommer. Daarnaast zijn er veel recepten verkrijgbaar waarbij je de keukenmachine kunt gebruiken en met een blender of mixer zoals de Nutribullet bijvoorbeeld kan in een handomdraai een gezond glas sap worden gemaakt vol vitaminen en andere voedingsstoffen.

Linkruil.org

Comments are closed.