Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Kinderen helpen de thuiszorg

Terwijl de thuiszorg een beetje op de kop ligt, zijn de kinderen van basisschool De Opbouw druk in de weer met het bedenken van nieuwe hulpmiddelen voor de thuiszorg. Er is heel wat reuring binnen de thuiszorg. Er vallen veel ontslagen en er moet steeds meer bezuinigd worden. Aan de andere kant komen er steeds meer ouderen die de thuiszorg nodig hebben. De bezuinigingen moeten eigenlijk stoppen. Gelukkig ziet de vakbond dit ook in. Zij hebben minister Van Rijn onlangs een eisenbrief gestuurd, waarin staat dat de bezuinigingen omtrent de thuiszorg moeten stoppen. Dit gaat namelijk ten koste van de hulpbehoevende mensen.

Basisschool De Opbouw

De Opbouw is een basisschool waar opvoeding centraal staat. De kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8 kregen de opdracht om een gebruiksvriendelijk en goedkoop hulpmiddel te verzinnen voor in de thuiszorg. Hulpmiddelen die ervoor zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven. Er bestaan al veel innovatieve middelen, zoals zorg op afstand. De kinderen gingen op onderzoek uit en brachten een bezoekje aan een ziekenhuis en aan het Hulp Middelen Centrum. Natuurlijk werd er ook een kijkje genomen bij de cliënten thuis. Na een goede brainstormsessie en uitvoerig onderzoek, kwamen verschillende ideeën boven tafel. Een Allesruimer is te gebruiken voor mensen die nog kunnen lopen als voor mensen die in een rolstoel zitten. Verder werden het infuus-dienblad bedacht, een Trapinator en een douchestoel. Stuk voor stuk uitvindingen die het voor de hulpbehoevenden makkelijker moeten maken.

doctor-563428_640

Thuiszorg voor jou?

Misschien ben jij zelf wel de dupe van de forse bezuinigingen in de Thuiszorg. Als cliënt kun je niet zonder hulp. Schoonmaken wordt steeds lastiger en boodschappen doen is ook iets wat je niet meer goed zelf kunt. Thuiszorg is daarom erg belangrijk. Woon je in het zuiden van het land en ben jij klaar met alle bezuinigingen in de thuiszorg? Ga dan naar www.zuidzorg.nl en kijk wat zij voor jou kunnen betekenen.

Linkruil.org

Comments are closed.