Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Knie uit de kom? En nu?

Knie uit de kom

De medische term van een knie uit de kom is patella luxatie. Het betekent letterlijk ontwrichting van de knieschijf. Wanneer u de knie uit de kom heeft, is dat erg pijnlijk en vervelend. Wanneer u de eerste keer een patella luxatie oploopt is de kans dat u deze de volgende keer oploopt velen malen groter. Dit komt doordat de knie instabieler wordt.

De meest voorkomende oorzaken van een patella luxatie

Er zijn een aantal meest voorkomende oorzaken die een patella luxatie veroorzaken. U kunt bijvoorbeeld denken aan deze meest voorkomende oorzaken van een patella luxatie:

  • De spiergroei gaat langzamer dan de botgroei. Hierdoor kunnen de spieren de krachten op de knieschijf niet goed opvangen.
  • Door een aangeboren afwijking is de kans ook groter op een patella luxatie.
  • Door letsel die gemaakt is tijdens het sporten. Denk bijvoorbeeld aan het verdraaien of scheuren van de kniebanden. Hierdoor komt er meer ruimte in de knieschijf. Het gevolg hiervan is meer kans op een patella luxatie.

Heeft u last van een patella luxatie?

Wanneer uw knie vaak uit de kom gaat, is het belangrijk om hier zo snel mogelijk wat aan te doen. U kunt bijvoorbeeld bij Ocon orthopedisch centrum terecht. Bekijk de website van Ocon voor meer informatie over een patella luxatie.

Linkruil.org

Comments are closed.