Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Koolhydraatarm Dieet Weekmenu

Wat is een koolhydraatarm dieet?

Het belangrijkste onderdeel van een koolhydraatarm dieet is dat je minder koolhydraten binnenkrijgt. Dit doe je natuurlijk vooral door minder koolhydraten te eten. De beperking van het aantal koolhydraten zorgt er ook voor dat de insulineproductie in het lichaam drastisch teruggedrongen wordt. Hierdoor wordt de ketosis, die de ongezonde glucose in jouw lichaam kunnen vervangen, opgewerkt.  Gezondere producten komen hierdoor in jouw lichaam beter tot hun recht.

Maar wanneer jij het koolhydraat arme dieet volgt, en daar ook nog eens bij sport, kan je in korte tijd nog meer afvallen. Je lichaam verbrandt namelijk nog sneller alle overtollige vetten en je zorgt er alleen maar voor dat de goede vetten in je lichaam blijven. Want je lichaam zal altijd een klein vetlaagje moeten houden om zich te kunnen blijven bewegen.

Wat is het voedingsschema van een koolhydraatarm dieet?

Een goed voorbeeld van een weekmenu tijdens een koolhydraatarm dieet is hieronder beschreven. Of bezoek deze website voor een weekmenu.

Ontbijt

Twee volkoren crackers in combinatie met een lekker eitje. Dit kan gegeten worden met een lekkere kiwi of banaan!

Tussendoortje

Een bakje magere yoghurt of kwark om je energiepeil wat meer op niveau te brengen en je op kracht te laten komen zodat je alles weer aan kan!

Lunch

Een gezonde maar vooral energierijke lunch. Maak een salade met tonijn, erwten, mozzarella, tomaatjes bereidt met olijfolie om een zo`n goed mogelijke toevoeging van jouw dieet te maken. Je kan ook nog wat meer vis en fruit toevoegen als je dat lekker vindt. Citroensap is ook een goede manier om een lekkere salade te bereiden!

Diner

De meest voedingsrijke maaltijd is natuurlijk het diner. Veel mensen voegen tijdens het diner veel koolhydraat rijke producten toe die dus een negatief effect op jouw gezondheid hebben. Eet daarom een lekkere vis met wat groente. Een paar grote stukken fruit zijn ook altijd lekker om hierbij te eten! De vis is het lekkers wanneer je hem met peper en zout bereidt, een beetje zout is daarom altijd goed.

Kan ik ook nog andere dingen dan vis, fruit en groente eten?

Natuurlijk! Er zijn veel lekkere combinaties met koolhydraat arme producten te verzinnen. Ga de supermarkt in en kijk op de verpakking hoeveel koolhydraten er in een product zit. Is dit weinig en bevat het product tevens niet te veel suiker? Dan kan dit geen kwaad voor jouw postuur.

Ongebrande nootjes of een lekkere gezonde kwark is ook lekker voor een avondsnack, dus weg met die chips en op naar de ongebrande nootjes!

Linkruil.org

Comments are closed.