Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Kosten van een afkickkliniek

Een opname in een afkickkliniek zal nooit zomaar gebeuren. Er moet sprake zijn van aanzienlijke problemen met betrekking tot één of meerdere soorten verslavingen. Nadat de contacten zijn gelegd en er een intake gesprek heeft plaatsgevonden kan de opname beginnen. Een opname in een afkickkliniek kan variëren van enkele weken tot enkele maanden, soms zelfs met uitschieters van een half jaar tot een jaar. U kunt zich voorstellen dat een dergelijke opname veel geld kost. Hoe zit het precies met de kosten van een opname in een afkickkliniek? En wie moet deze kosten betalen?

De zorgverzekering

Een zorgverzekering is verplicht voor iedere Nederlander. Hiervoor moet u elke maand premie betalen. De zorgverzekeraar daarentegen zal de medische kosten waarvoor u premie betaald voor hun rekening nemen. Er zijn verschillende soorten aanvullende verzekeringen die u kunt nemen, maar een behandeling in een afkickkliniek valt gewoon onder de basisverzekering. De gehele behandeling zal van begin tot eind vanuit uw zorgverzekering worden betaald, zelfs als u in overleg besluit om in een buitenlandse verslavingskliniek te gaan afkicken. Dit kan helpen om helemaal weg te zijn uit de eigen omgeving, zodat de verleiding veel minder aanwezig is. Hoeft u dan helemaal niets zelf te betalen? In Nederland kennen we het eigen risico. Voor dit jaar ligt het eigen risico op €360,-. De eerste medische kosten van een jaar tot aan dit bedrag zult u zelf moeten betalen. Alles hoger dan dit bedrag komt voor rekening van de zorgverzekering.

De AWBZ

Soms kan het gebeuren dat u na de behandeling nog steeds zorg nodig heeft. Misschien is uw huis een chaos, zijn de financiën een ramp of kunt u nog niet zo goed voor uzelf zorgen. Vanuit de zorgverzekering worden deze mogelijke kosten na de behandeling niet betaald. We hebben in ons land echter een AWBZ regeling. Uw afkickkliniek kan een indicatie voor u regelen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg. Kosten na uw behandeling zullen op deze manier voor een groot deel vergoed gaan worden. Wel is er nog steeds sprake van een eigen risico. Zorg dus voor een indicatie om ook na uw behandeling bij een afkickkliniek de kosten voor u vergoed te krijgen.

Linkruil.org

Comments are closed.