Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Leesbrilcorrectie laten uitvoeren?

leesbrilcorrectie
Als we ouder worden gaan bij zo goed als alle mensen de ogen achteruit. Veel mensen die wat ouder worden hebben dan ook vanaf een bepaalde leeftijd een leesbril nodig. Ze merken dat ze de krant niet meer zo goed kunnen lezen of hoofdpijn krijgen als ze een boek lezen. Ze gaan vervolgens naar de opticien of de oogarts voor een oogmeting om hun ogen te laten testen. Als blijkt dat de ogen van dichtbij niet meer goed kunnen lezen, dus bijvoorbeeld als de krant of een boek wordt gelezen, dan raadt de opticien in de meeste gevallen een leesbril aan.

Leesbril dragen

Een leesbril is niet al te duur en is een eenvoudige oplossing. Bovendien hoeft een leesbril niet permanent gedragen te worden maar alleen als we iets moeten lezen. Maar daarin schuilt ook vaak het probleem, een leesbril wil nog weleens kwijtraken en kan behoorlijk onhandig zijn. Maar tegenwoordig bestaat er ook de mogelijkheid om een leesbrilcorrectie te laten uitvoeren door een daarin gespecialiseerde oogarts.

Hoe werkt een leesbrilcorrectie?

Een leesbrilcorrectie wordt ook wel Monovision als term gebruikt. Hierbij wordt het leesvermogen van het ene oog voor zien in de verte gecombineerd met een goed leesvermogen voor dichtbij van het andere oog. Met oog dat het meest actief is zal dan in de meeste gevallen goed veraf kunnen worden gezien. Het ander oog wordt met behulp van een laser bewerkt zodat u met dat oog goed van dichtbij kan lezen. Op die manier is dus een leesbril overbodig, althans in ieder geval tijdelijk, en veel mensen vinden dat een bijzonder prettig vooruitzicht. Een voordeel van een leesbrilcorrectie is dat de behandeling in zo goed als alle gevallen ook weer ongedaan kan worden gemaakt. Er zijn namelijk altijd mensen die om welke reden dan ook niet tevreden zijn over het resultaat en de behandeling ongedaan willen laten maken. Dat is dus mogelijk.

Voor wie geschikt?

Een leesbrilcorrectie of Monovision behandeling is in principe dus bedoeld voor mensen die moeite hebben om van dichtbij af scherp te zien. Het meest gunstige is als u ouder bent dan 40 jaar en op het moment een oogafwijking heeft die ligt tussen de +0.00 en +3.00 dioptrieƫn. Overigens moet iedereen die een ooglaserbehandeling laat ondergaan er rekening mee houden dat de oogsterkte in de loop der jaren kan veranderen en er wellicht een nieuwe behandeling nodig zal zijn. Online zijn er verschillende oogklinieken te vinden waar u een leesbrilcorrectie kunt laten uitvoeren.

Linkruil.org

Comments are closed.